Латвія та Данія підтримали заборону видачі віз росіянам на рівні ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Латвія та Данія підтримали заборону видачі віз росіянам на рівні ЄС

Латвія та Данія підтримали заборону видачі віз росіянам на рівні ЄС
Джерело:  online.ua

Міністри закордонних справ Данії та Литви виступили за загальноєвропейське рішення щодо скасування видачі віз росіянам. Литва вже призупинила видачу віз, а Данія готова діяти самостійно за необхідності.

Джерело: Радіо Свобода

Литва та Данія готові до візової заборони для росіян

В ідеалі це має бути рішення на європейському рівні, яке б просто скасувало дійсність цих віз, і всі припинили б їх видавати, - сказав міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Литва вже здебільшого зупинили видачу віз і посвідок на проживання росіянам у відповідь на вторгнення в Україну.

Ландсбергіс висловив сумнів у ефективності окремих заходів, заявивши, що громадянам Росії все одно буде дозволено в’їжджати в країни за візами, виданими іншими країнами ЄС.

Громадянин Росії сьогодні може отримати візу в консульстві Німеччини в будь-якому російському місті, де є консульство, і поїхати через Фінляндію, Естонію, Латвію, Литву чи Польщу туди, куди він хоче поїхати на відпочинок, - сказав він.

Цим пояснюється необхідність загального рішення ЄС.

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод погодився з необхідністю спільного рішення ЄС, але готовий діяти самостійно за необхідності.

Якщо спільного рішення не вийде, ми вивчимо з датської сторони можливість введення обмежень для скорочення кількості російських туристичних віз. Я вважаю ганебним те, що російські туристи можуть засмагати і жити в розкоші на півдні Європи, а українські міста розбомблені до невпізнання, – сказав він.

Також міністр додав, що Данія наполягатиме на на спільному європейському рішенні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?