Латвія закликає НАТО негайно надати Україні ПДЧ
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія закликає НАТО негайно надати Україні ПДЧ

Латвія закликає НАТО негайно надати Україні ПДЧ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич офіційно закликав членів НАТО негайно надати Україні План дій щодо членства в Альянсі на тлі ескалації з боку Росії. З такою гучною заявою він виступив під час інтерв'ю національному мовнику LTV Ziņu Dienests.

Джерело: посольство України в Латвії

Про що заявила влада Латвії

"Україна вже протягом 15 років намагається приєднатися до НАТО шляхом отримання Плану дій щодо членства. Мабуть, вже таки час надати цей План Україні. Це буде як мінімум сигналом від нас (НАТО. - ред.), що українці не залишаться без підтримки. Я однозначно підтримаю таке рішення", - наголосив Едгар Ринкевич.

За його словами, Латвія дуже уважно спостерігає за тим, як команда очільника Кремля Володимира Путіна стягує війська до кордонів України.

"Наразі достеменно не зрозуміло, що це: демонстрація сили чи реальна агресія. Але є всі підстави для занепокоєння", - зазначив глава МЗС Латвії.

Нещодавно очільник МЗС Литви публічно пообіцяв, що його країна запропонує союзникам по НАТО надати Україні План дій щодо членства (ПДЧ), який дозволить країні стати членом Північноатлантичного альянсу.

Окрім того, раніше український лідер Володимир Зеленський висловив сподівання на підтримку союзників по НАТО у питанні надання Україна Плану дій щодо членства в Альянсі.

Також Зеленський в лютому заявив генсеку Альянсу Єнсу Столтенбергу про те, що отримання Плану дій щодо членства в Альянсі є найближчою метою нашої країни. Очільник НАТО пізніше відповів Зеленському на його "дуже просте питання", чому Україна ще не в блоці.

Варто звернути увагу на те, що саміт НАТО в 2021 році розгляне питання повернення до "політики відкритих дверей", в тому числі - питання надання Грузії Плану дій щодо членства.

Читайте також:

  • Команда Володимира Путіна почала вимагати в України та членів НАТО припинити "нагнітати напружену ситуацію на Донбасі".

  • Пентагон скликав термінове засідання з членами НАТО через Україну.

  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" Росія стягує війська до кордону з Україною

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?