Латвія зупинила видачу віз росіянам на невизначений термін
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія зупинила видачу віз росіянам на невизначений термін

Латвія зупинила видачу віз росіянам на невизначений термін
Джерело:  online.ua

Посольство Латвії в РФ припинило видачу росіянам всіх віз, окрім випадків похорону близьких родичів.

Джерело: посольство Латвії в РФ

Латвія припинила видачу віз росіянам

Латвійське посольство у Росії повідомило, що прийняття заяв на отримання віз для громадян РФ припинено на невизначений термін.

Виняток може бути зроблено лише для участі у похороні близького родича.

Незабаром після вторгнення Росії в Україну навесні цього року Латвія припинила видачу віз громадянам Росії, за винятком випадків, пов’язаних з особливими гуманітарними потребами.

Латвія видала візи у, наприклад, великій кількості російських журналістів, які більше не могли працювати в цій країні через воєнну цензуру.

До початку серпня у представництвах Латвії візи отримали 247 співробітників російських незалежних ЗМІ та 206 членів їхніх родин.

З 25 лютого по 26 липня ще 654 візи видано громадянам Росії в представництвах у зв'язку з гуманітарними обставинами на випадок хвороби родичів або похорону, а також в якості віз членам сімей громадян Латвії або Європейського Союзу) Таким чином, у латвійських представництвах за вказаний період громадянам Росії було видано 1107 віз.

Раніше в Естонії лунали заклики заборонити видавати візи росіянам, окрім деяких винятків. У ЄС вважають, що це не відповідає їхній візовій політиці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?