Лавров почав виправдовувати удари по інфраструктурі України — у МЗС нагадали про трибунал
Категорія
Світ
Дата публікації

Лавров почав виправдовувати удари по інфраструктурі України — у МЗС нагадали про трибунал

Лавров почав виправдовувати удари по інфраструктурі України — у МЗС нагадали про трибунал
Джерело:  online.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров порівняв Херсон та Сталінград, відповідаючи на питання, чому російська армія обстрілює інфраструктуру у місті, яке вважає "своєю" територією.

Джерело: російське ЗМІ

Росія обстрілює Херсон, хоча вважає його "своїм" містом

За слова Лаврова, Російська Федерація завдає удару по Херсону так само, як свого часу обстрілювала Сталінград.

Ну у нас і місто Сталінград було нашою територією. І ми там німців били, і так били, що вони звідти втекли, - заявив Лавров.

Лавров також зазначив, що удари по енергетичній інфраструктурі Росія завдає з метою не дозволити "накачувати Україну смертоносною зброєю, щоб убивати росіян".

Речник МЗС України Олег Ніколенко відреагував на заяву Лаврова та нагадав йому за міжнародний трибунал для РФ.

Сергій Лавров: РФ в Україні завдає ударів по інфраструктурі, яка допомагає вбивати росіян. Цікаво, Лавров на міжнародному трибуналі буде спростовувати свою участь в злочинах режиму Путіна чи одразу визнає вину, щоб довго не мучитися? - наголосив Ніколенко.

Нагадаємо, нещодавно керівник МЗС РФ Сергій Лавров, який на саміті G20 представляє РФ замість диктатора та військового злочинця Володимира Путіна, під час власного виступу почав виправдовувати розв’язану Кремлем війну проти України та звинуватив президента Володимира Зеленського у відмові від переговорів.

Він повторив аргумент Путіна, який “виправдовує” вторгнення 24 лютого, про те, що Росія бореться з неонацистами в Україні, навіть незважаючи на те, що Кремль неодноразово відмовлявся надати докази своїх ж тверджень.

Лавров образився, що Зеленський виступав у записі цілих 20 хвилин – тоді як іншим учасникам саміту давали не більше 3 хвилин – і "перебити його було неможливо, а вимикати запис, ймовірно, не захотіли".

Він також звернув увагу на фразу Зеленського, яка нібито "найкраще характеризує зміст" його промови – вона була про те, що "висадка союзників у Нормандії 1944 року стала переломним моментом у Другій світовій війні".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?