Лавров пригрозив відповіддю через відмову НАТО не приймати Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров пригрозив відповіддю через відмову НАТО не приймати Україну

Лавров пригрозив відповіддю через відмову НАТО не приймати Україну
Джерело:  online.ua

Голова Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія готується до "лютого розвитку подій" в очікуванні "гарантій безпеки" від НАТО, які передбачають зобов'язання Альянсу не розширюватися на Схід. 

Джерело: пресконференція Сергія Лаврова

Голова МЗС РФ погрожує НАТО

Сергій Лавров на своїй пресконференції заявив, що Росія не прийме того, що на її кордонах будуть країни НАТО. Нагадаємо, що Росія вже межує з 4 країнами-учасницями Альянсу — Естонією, Литвою, Латвією та Польщею, які вступили в НАТО в 1997 році.

Ми категорично не приймемо появу на наших кордонах Північноатлантичного Альянсу, тим паче з урахуванням того курсу, яке проводить українське керівництво. Це червоні лінії, і вони це знають. Другий момент, навіть якщо Україна лишається поза НАТО, лишаються двосторонні домовленості з американцями, англійцями, іншими західними країнами, які створюють військові об'єкти, бази на Азовському морі — це для нас теж неприйнятно. Бо розміщення на території наших сусідів, в даному разі, України, ударної зброї, яка буде загрожувати Росії — це ще одна червона лінія, — заявив Лавров.

Також голова російського зовнішньополітичного відомства зажадав від НАТО письмових гарантій безпеки.

Ми очікуємо відповіді від наших колег, письмових, покладених на папір, як це зробили ми, ну а тим часом звичайно продовжимо роботу над тим, щоб ми були готові на випадок лютого розвитку подій, — наголосив він.

Раніше Лавров не повідомив планів Росії у випадку відмови НАТО не розширюватися.

Відповідь Росії у разі відмови США гарантувати нерозширення НАТО може бути різною... Росія виходитиме з інтересів глобальної стабільності при розгляді питань про розширення своєї військової присутності в інших країнах, — сказав Лавров.

Також він додав, що:

Участь західних інструкторів у конфлікті на Донбасі буде переходом усіх червоних ліній та означатиме пряме зіткнення російських людей та військових НАТО.

Нагадаємо, що переговори між НАТО та Росією в Женеві 12 січня не закінчилися успіхом.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що зустріч між НАТО і Росією щодо ситуації в Україні була «непростою дискусією» і що «розбіжності буде нелегко подолати», але додав, що союзники по НАТО та Росія «виразили необхідність відновити діалог».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?