Лавров заявив про готовність РФ до переговорів стосовно "ширшого кола" питань
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров заявив про готовність РФ до переговорів стосовно "ширшого кола" питань

Лавров заявив про готовність РФ до переговорів стосовно "ширшого кола" питань
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія готова до ширшого кола обговорень, але Україна "буде упиратися", поки не переможе.

Джерело: пресконференція Лаврова у Каїрі

Лавров почав говорити про переговори з Україною

У нас немає якогось упередження щодо того, щоб відновити перемови по ширшому колу питань. Але справа залежить не від нас, тому що українська влада, починаючи з президента і закінчуючи великою кількістю його радників, постійно заявляють, що жодних перемовин не буде, поки Україні не переможе Росію на полі бою, - сказав Лавров.

Він додав, що "у цьому українцям активно піддакують їхні західні куратори".

Нагадаємо, що раніше Лавров заявив про нові "географічні завдання" Росії через отримання Україною нової зброї.

Зараз географія інша. Це далеко не тільки (так звані, — ред.) "ДНР" і "ЛНР", це ще й Херсонська область, Запорізька область і низка інших територій, і цей процес триває, причому триває послідовно і наполегливо. Тому що ми не можемо допустити, щоб на тій частині України, яку буде контролювати Зеленський або хто його замінить, знаходилась зброя, яка буде напряму загрожувати нашій території та території тих "республік", які оголосили про свою незалежність, ті, які хочуть своє майбутнє визначити самостійно, - сказав він.

Радник керівника Офісу президента, член переговорної делегації Михайло Подоляк раніше вже казав, що зараз немає жодних підстав для відновлення переговорів з Росією.

Українська сторона прагне вести перемовини аргументовано, раціонально, однак Росія може говорити тільки мовою ультиматумів.

Подоляк зазначив, що повернення України до переговорів з РФ можливе за умови потужних тактичних перемог ЗСУ на південному та східному напрямках — це Херсон, Бердянськ, вихід до Азовської акваторії, повернення Маріуполя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?