Легіон "Свобода Росії" заявив про "складну ситуацію" в Бєлгородській області РФ. Що відомо
Категорія
Події
Дата публікації

Легіон "Свобода Росії" заявив про "складну ситуацію" в Бєлгородській області РФ. Що відомо

Легіон "Свобода Росії" заявив про "складну ситуацію" в Бєлгородській області РФ. Що відомо
Джерело:  online.ua

Легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" заявили, що створюють демілітаризовану зону на кордоні з РФ та ведуть бій в Бєлгородській області.

Джерело: Суспільне

Російські добровольці прокоментували ситуацію в Бєлгородській області

Ситуація складна, але тримаємо бій. Легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" створюють демілітаризовану зону на кордоні з РФ, звідки вони не зможуть обстрілювати Україну. Надалі — рухаємося до звільнення всієї Росії від пуінського диктату та припинення злочинної війни, - сказали в пресслужбі легіону "Свобода Росії".

Нагадаємо, що раніше в легіоні повідомили про «звільнення» прикордонних сіл Гора-Поділ та Козинка. Почалися бої за місто Грайворон.

Що відомо про ситуацію в Бєлгородській області

22 травня у Бєлгородській області пролунали вибухи. Згодом українські та російські ЗМІ повідомили, що в область зайшли російські добровольці.

У ГУР України зазначили, що в області проводиться операція для "створення смуги" безпеки виключно за участі громадян Росії.

Представник ГУР Андрій Юсов сказав, що операцію проводять легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус".

У РФ повідомляють, що речник Путіна Дмитро Пєсков сказав, що Міноборони, ФСБ та прикордонна служба РФ доповіли російському диктатору про спробу "прориву" в область "українських диверсантів".

Водночас росЗМІ пишуть, що нібито під час обстрілу будівлі адміністрації поранений заступник глави міста Грайворон та два співробітники МНС.

Також там повідомили, що в Бєлгородської області введено план «Перехват», а МВС оголосили план «Едельвейс».

Місцеві Телеграм-канали публікують відео з автобусами, які нібито евакуюють людей. Офіційно про евакуацію не повідомляли.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?