Лекція Маркуса про дезертирство зібрала понад 2 млн переглядів — основні тези
Категорія
Україна
Дата публікації

Лекція Маркуса про дезертирство зібрала понад 2 млн переглядів — основні тези

Лекція Маркуса про дезертирство зібрала понад 2 млн переглядів — основні тези
Джерело:  online.ua

Лекція головного сержанта 47 бригади «Маґура» Валерія Маркуса «Дезертирство на фронті» менше ніж за 4 дні набрала майже 2 мільйони переглядів на YouTube.

Джерело: Facebook-сторінка Markus Foundation

Головні тези з лекції Валерія Маркуса «Дезертирство на фронті» 

Зокрема, однією з головних тез лекції Маркуса є вміння брати на себе відповідальність за виконання команд від вищого керівництва, як своїх власних.

Ставиться задача від вашого командира, а ви розумієте, що вашим бійцям вона не сподобається. Й ви йдете до них й кажете: «Хлопці, я не знаю, я не хочу, але таке в нас начальство. Змушені робити». Це приклад відсутності відповідальності. Бо так ви закладаєте фундамент відсутності довіри між вашим підрозділом та командуванням. Взяти на себе відповідальність – це передавати команди від керівництва як від себе, - наголошує Маркус.

Теза 2: Токсичні люди. За словами Маркуса, в підрозділі були люди, які не хотіли йти на війну, та постійно скиглили

Вони постійно нили, що їм щось не подобалось.

- Хлопці, завтра стрільбище.

- Блін, та ми ж на фронті, навіщо стріляти, навіть не поїмо нормально, це ж на цілий день.

через 20 хвилин.

- Хлопці, відбій, завтра не їдемо стріляти.

- Блін, що це за армія, тут навіть не стріляють.

Це одна й та сама людина.

Якщо є один інформаційний вектор, й нема іншого, який створюєте ви, то ваші підлеглі будуть сприймати тільки той інформаційний вектор, який є. Тобто, що все погано, що накази тупі й т.д.

Створюйте свій інформаційний вектор, - зазначає Маркус.

Теза 3: Щодо відмови від виконання наказів

Люди, яким ставлять задачі, які вони не хочуть виконувати, будуть намагатись завести вас в зону маргінесу. Тобто якось вас дискредитувати. Їх підсвідомість змушує їх викривляти їх світ. Бо не може достойна людина (тобто керівник) змушувати їх робити те, що вони не хочуть (наприклад, бухати). Й така людина починає розповсюджувати свої погляди на інших людей. Ви маєте запобігти цьому, - наголошує Маркус.

Теза 4:

Якщо ваші люди не підходять до вас за порадами та допомогою, то це вже не ваші люди.

Теза 5: Щодо необхідності вирішувати внутрішні конфлікти

 В вашому підрозділі будуть конфлікти між людьми.

Й вам потрібно ці конфлікти вирішувати, - зазначає Маркус.

Теза 6: Щодо відео із заявами деяких військових про дурні накази від командування 

Якщо ми виносимо це все на люди, то волонтери втратять довіру до нашої військової частини. Це значить більше не буде дронів, зброї, боєприпасів, медицини, автомобілів. Командир бригади про цю ситуацію може навіть знає. Але ніхто не подумав як цю ситуацію вирішити всередині частини. Командування, коли бачить такі відео, може зменшити нашій частині зброю. Думайте про всі наслідки, - зазначає Маркус.

Теза 7:

99% проблем, з якими ви зіштовхнетесь, можна вирішити. Але для цього треба ввімкнути фантазію та пам’ятати про відповідальність, - каже Маркус.

Теза 8: щодо вміння навчатись самостійно

У нас нема всіх необхідних знань, щоб обіймати ці посади. Україна не здатна дати нам необхідне навчання. Але ми змушені зараз виконувати задачі на цих посадах. Бо можемо втратити країну. Притензія, що вас не навчали, не приймається. Або ми колись потім навчаємось десь в Польщі й мріємо звільняти Львів, або ми й працюємо й навчаємось вже зараз. Ваша відповідальність навчатися самостійно, - підкреслює Маркус.

Теза 9:

Смерть ваших підлеглих буде на вашій відповідальності, якщо ви не навчили їх всьому, що могли та не навчилися самі.

Теза 10: Те, як ви виглядаєте, як ведете себе поза межами військової частини, так ви представляєте нашу частину.

Якщо ви робите один поганий вчинок, й людина це бачить, вона думає – о, це ж цей, з "Маґури". Й можливо це єдиний її соціальний контакт з нами. Далі вона це розповсюджує й зменшується наш соціальний капітал. Що зменшує довіру волонтерів, й наше забезпечення, ті накази, які нам будуть спускати, - зазначає Маркус.

Теза 11: Забудьте про слово проблема

 Якщо ви чуєте слово проблема, то одразу покарання – 20 віджимань. Бо проблеми у нашій свідомості, це стіна, яку ми не знаємо як перейти. Виклик – це щось, що потрібно подолати. Тому ми не запитуємо, які у нас проблеми. Ми запитуємо які були виклики й як ми їх можемо подолати, - наголошує Маркус.

Теза 12: необхідність збереження дистанції між командиром та підлеглими

В Спарті було прислів’я, що й цар й солдат сплять в болоті. Але у царя воно своє, а в солдата своє, - підкреслив Маркус.

 Читайте также:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?