Литовський телеведучий за три дні зібрав 5 млн євро на Bayraktar для ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Литовський телеведучий за три дні зібрав 5 млн євро на Bayraktar для ЗСУ

Литовський телеведучий за три дні зібрав 5 млн євро на Bayraktar для ЗСУ
Джерело:  online.ua

Литовський телеведучий Андрюс Тапінас зібрав 5 млн євро на військовий безпілотник Bayraktar для ЗСУ. Краудфандингова кампанія #bayraktarasUkraina мала тривати три тижні, але закінчилась за три дні.

Джерело: Reuters

Литовці зібрали 5 млн євро на Байрактар для України

Ціль у п’ять мільйонів євро була зібрана лише за три з половиною дні, в основному невеликими сумами, для фінансування закупівлі військового безпілотника Байрактар TB2.

Міноборони Литви та Туреччини дали зелене світло, про це заявив сам виробник. І тепер лише одне слово звучить у моїй голові – "Байрактар". Кинджал українських солдатів уночі. Вбивця російської армії, - написав телеведучий.

Одна з учасниць кампанії сказала, що її частково мотивували побоювання, що Росія може напасти на Литву.

До початку цієї війни ніхто з нас не думав, що ми будемо купувати зброю. Але зараз це нормальна річ. Треба щось робити, щоб світ став краще. Я вже деякий час жертвувала на придбання зброї для України. І буду робити це до перемоги.

Останніми роками безпілотник виявився ефективним проти російських військ та їхніх союзників у конфліктах в Сирії та Лівії, і його закупівлю організовує Міністерство оборони Литви, яке повідомило, що планує підписати лист про наміри купити безпілотник у Туреччини наступного тижня.

Нові, несподівані збори коштів знову розпалюють людей. Це третій місяць вторгнення... важливо не звикнути до цього, - сказала прем'єр-міністр Литви Інґріда Сімоните.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?