Литва оголосила російського дипломата персоною нон ґрата
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва оголосила російського дипломата персоною нон ґрата

Литва оголосила російського дипломата персоною нон ґрата
Джерело:  online.ua

У Литві співробітника російського посольства оголосили персоною нон ґрата через «діяльність, несумісну із дипломатичним статусом».

Джерело: Міністерство закордонних справ Литви

Чергового дипломата Росії вислали з Литви

Дипломату російського посольства наказали залишити Литву протягом пʼяти днів через «діяльність, несумісну із дипломатичним статусом». Інші деталі такого рішення у МЗС Литви не повідомили.

Додамо, що через війну Росії проти України Литва ще у квітні вислала посла рф у Вільнюсі Олексія Ісакова, чотирьох співробітників посольства, а також співробітників генерального консульства в Клайпеді та закрили російське диппредставництво.

На такі дії відреагувала Москва, у відповідь вислала литовських дипломатів і закрила консульство в Санкт-Петербурзі.

5 жовтня РФ оголосила тимчасову повірену у справах Литви Вірґінію Умбрасене персоною нон ґрата та вислала її з країни.

Нагадємо, 31 жовтня Міністерство закордонних справ Молдови оголосило одного співробітника посольства Росії персоною нон грата у відповідь на падіння російської ракети на свою територію.

Міністерство закордонних справ та з питань європейської інтеграції Молдови повідомляє, що ухвалило рішення оголосити персоною нон грата на території нашої країни представника Посольства Російської Федерації в Кишиневі, він був змушений покинути територію Республіки Молдова.

МЗС викликало посла РФ і вкотре наголосило на тому, що ракетні обстріли сусідньої країни продовжують загострювати безпекові ризики, а громадяни нашої країни все більше відчувають на собі згубні наслідки війни.

Наголошувалося, що атаки на українську енергетичну інфраструктуру також породжують зростаючі загрози енергетичній безпеці країни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?