Литва вимагає негайно розпочати процедури зі вступу України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Литва вимагає негайно розпочати процедури зі вступу України в НАТО

Литва вимагає негайно розпочати процедури зі вступу України в НАТО
Джерело:  online.ua

За словами очільника Міністерства оборони Литви Арвідаса Анушаускаса, анексія п'ятої частини території України повернула країну, яка бореться за виживання, на передові позиції щодо рішення подати заявку на членство в НАТО. З такою заявою дипломат виступив під час засідання ради партії литовських консерваторів.

Джерело: Delfi

Литва закликає почати процедури зі вступу України в НАТО

Глава МЗС Литви звернув увагу на те, що його країна підтримує політику відчинених дверей, тому Україна може розраховувати на беззастережну підтримку, навіть якщо це здається важкою метою.

Окрім того, він вимагає, що перемовини та формальні процедури щодо прийому України до блоку розпочалися уже зараз, попри триваючи війну з Росією.

Найголовніше - це не спрощені процедури прийому до НАТО, які були застосовані до Швеції та Фінляндії, а консенсус 30 країн - згода про те, що цю країну можна прийняти до НАТО, і сам процес має розпочатися незалежно від війни. У цьому випадку країни Заходу не можуть залишатися на тій самій позиції, що й до війни (...) Гарантії безпеки для України мають бути підвищені вже зараз, - наголосив Арвідас Анушаускас.

Україна хоче прискоронего вступ в НАТО

30 вересня глава держави Володимир Зеленський офіційно заявив про підписання Україною заявки на пришвидшений вступ до НАТО, а також попросив міжнародних союзників нарешті реалізувати підготовлені Україною пропозиції гарантій безпеки, які описані в Київському безпековому договорі (Kyiv Security Compact).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?