Литва звернулася до ЄС з пропозицією щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Литва звернулася до ЄС з пропозицією щодо України

Литва звернулася до ЄС з пропозицією щодо України
Джерело:  online.ua

Лідер Литви Гітанас Науседа заявив, що офіційний Брюссель має запропонувати Україні, Грузії та Молдові можливість повної інтеграції до єдиного ринку. Свою пропозицію він озвучив напередодні саміту Європейського Союзу.

Джерело:  DW

Президент Литви підтримує інтеграцію України до єдиного ринку Євросоюзу

"Дуже важливо подати чіткий сигнал нашим східним сусідам, що ЄС готовий до амбітної стратегічної політики щодо країн "Східного партнерства". Особливо "Асоційованому тріо" (Україні, Молдові і Грузії, – ред.) ми маємо надіслати дуже чіткий сигнал, що ми готові до повної інтеграції цих країн до внутрішнього єдиного ринку ЄС", – наголосив Гітанас Науседа.

За словами політика, для інших країн "Східного партнерства" потрібно говорити про "вибіркову" секторальну інтеграцію з Європейським Союзом.

"Ми маємо використати нагоду саміту "Східного партнерства" у грудні, щоб мотивувати ці країни продовжити рух шляхом реформ та мотивувати населення цих країн дивитися на ЄС як на регіон, який раніше чи пізніше готовий прийняти їх до ЄС", – підкремлив президент Литви.

Як уже згадувалося раніше, саміт "Східного партнерства" повинен відбутися 15 грудня в Брюсселі.

Україна та ЄС підписали угоду про відкрите небо

12 жовтня Кабінет міністрів України та Європейський Союз підписали під час масштабного саміту в Києві угоду про формування єдиного авіаційного простору.

Офіційний Київ отримав право на призначення авіарейсів у будь-які держави в межах європейської співдружності. Своєю чергою європейські авіакомпанії зможуть проводити рейси винятково в межах України.

"Європейська сторона попередньо наголошувала, що договір стане початком збільшення кількості мандрівників. Він сприятиме розвитку туристичної галузі, зробить безпосередньо Україну більш привабливою для пересічних європейців", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?