Лукашенко анонсував масштабні військові навчання з РФ через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко анонсував масштабні військові навчання з РФ через Україну

Лукашенко анонсував масштабні військові навчання з РФ через Україну
Джерело:  online.ua

17 січня білоруський диктатор Олександр Лукашенко знову почав скаржитися на те, що "біля кордонів Білорусі йде нарощування військового контингенту України". Про це він заявив, заслуховуючи доповідь про задум спільного оперативного навчання збройних сил Білорусі та Росії.

Джерело: "БелТА"

Білорусь готується до масштабних військових навчань з РФ

Україна продовжує нарощувати сили, зосереджуючи підрозділи національної гвардії з "націоналістів-радикалів". Це ще дужче, ніж натовські військовослужбовці. І це все в безпосередній близькості від державного кордону нашої країни. Знову ж таки, під виглядом того, що боротимуться із мігрантами. Та мігранти туди навіть у страшному сні не потраплять. Вони туди не йдуть і не збираються в Україну йти, ми це чудово розуміємо. З України свої люди тікають, а вони "захищатимуться від мігрантів з Білорусі, - заявив Олександр Лукашенко.

Олександр Лукашенко (фото — kremlin.ru)

За словами білоруського диктатора, ще у грудні минулого року він домовився з очільником Кремля Володимиром Путіним провести позапланові "солідні військові навчання".

Олександр Лукашенко також додав, що навчання не повинні бути винятково білоруськими.

Це мають бути нормальні навчання з відпрацювання певного задуму у протистоянні з цими силами: Заходу (Балтія та Польща) та півдня (Україна), - зазначив він.

Як стверджує нелегітимний президент республіки, його команда та команда Путіна уже опрацювали задум спільного навчання збройних сил. Старт цих маневрів запланували на лютий.

За словами очільника білоруського оборонного відомства Віктора Хреніна, усі питання з офіційною Москвою уже обговорили, однак точну дату поки не визначили.

Ми навчання планували розпочати у лютому. Точну дату визначайте, повідомляйте, щоб нам не дорікали, що ми тут із бухти-барахти якісь війська стягнули, мало не воювати збираємось, - цинічно зазначив Лукашенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?