Лукашенко почав брехати про тиск США на Україну щодо переговорів з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко почав брехати про тиск США на Україну щодо переговорів з РФ

Лукашенко почав брехати про тиск США на Україну щодо переговорів з РФ
Джерело:  online.ua

Самопроголошений білоруський диктатор Олександр Лукашенко відзначився черговою брехнею про нібито заборону з боку США на проведення переговорів України та РФ.

Джерело: РосЗМІ

Лукашенко почав звинувачувати США у відмові України від переговорів з РФ 

За словами Лукашенка, США не дозволяють керівництву України почати переговорний процес із Росією.

Якщо ви маєте на увазі керівництво України, то абсолютно точно йому не дають.
Американці хочуть одним ударом, одним заходом покласти Європу і через Росію підібратися до Китаю. Звісно ж, розтоптавши Росію, - цинічно збрехав Лукашенко.

У той же час білоруські пропагандисти вже поширюють фейк про нібито масову втечу українських мігрантів з Польщі до Білорусі.

Як пояснив речник координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, розповсюджуючи новий фейк пропаганда намагається викривити інформацію про роль Білорусі у війні проти України.

Так, білоруські прикордонники заявили, що нібито українці масово виїжджають із ЄС, зокрема, з Польщі, до Білорусі. Згідно з фейковою статистикою, наданою РБ, за останній час до країни прибули понад 60 тисяч українців, з яких 40 тисяч – з Польщі.

Білоруська пропаганда знову натякає на те, що українці, які тікають від російської агресії, шукають притулку в Білорусі, сприймаючи цю країну як безпечнішу за країни ЄС. Мінськ прямо вказує, що українські біженці потрапили до Білорусі через країни ЄС, - зазначив Жарин.

Зі свого боку генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що чим більше успіхів Україні вдасться досягти на полі бою, тим міцнішою буде позиція Києва на майбутніх переговорах з Кремлем.

Ми можемо посилити позицію України за столом переговорів, якщо надамо їй військову підтримку. Найкращий спосіб підтримати мир - це підтримати Україну, - наголосив Столтенберг.

Він визнав, що допомога Україні має свою ціну в західних суспільствах.

Зростання цін на продукти харчування та енергоносії означає важкі часи для багатьох домогосподарств в Європі. Але ми повинні пам'ятати, що народ України щодня платить за це своєю кров'ю, - підкреслив генсек НАТО.

Столтенберг заявив, що, якщо Путін виграє війну, він та інші диктатори продовжать використовувати насильство для досягнення своїх цілей.

Це може означати більше війни і більше страждань. Це зробить наш світ ще більш небезпечним. В наших власних інтересах, щоб Україна перемогла, - наголосив керівник Північно-Атлантичного альянсу.

Столтенберг зазначив, що німецькі системи протиповітряної оборони допоможуть захистити будинки, школи та лікарні від російських ракет.

Поставки зброї з Німеччини рятують життя. Ми всі повинні підтримувати і збільшувати нашу підтримку України. Це допоможе українцям відстояти своє право на самооборону, - підкреслив генсек НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?