Лукашенко уже готовий розмістити російські військові літаки в Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко уже готовий розмістити російські військові літаки в Білорусі

Лукашенко уже готовий розмістити російські військові літаки в Білорусі
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко неочікувано для всіх заявив, що не проти розмістити на території своєї країни російські літаки. Окрім того, він звернув увагу на те, що також планує продовжувати співпрацю у військовій сфері з командою очільника Кремля Володимира Путіна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  пресслужбу  нелегітимного президента Білорусі.

"Дайте нам ці літаки. Але на цих літаках, як тоді, повинні літати росіяни і білоруси разом. А баз досить, їх не треба створювати, навіщо гроші даремно витрачати... Краще купити або побудувати нові літаки для цього", - заявив Лукашенко під час наради з питань білорусько-російської співпраці у військовій сфері.

Скандальний політик також звернув увагу на те, що ця ідея не була відкинута російським президентом Володимиром Путіном.

"Звичайно, якщо вони зможуть базуватися на наших базах і наші хлопці будуть літати разом з росіянами, природно, треба просити тоді й озброєння до цих літаків. І до того ж найсучаснішу зброю має бути. Ми не ведемо мову про ядерні боєголовки. Ми ведемо мову про звичайний зброю", – додав білоруський диктатор.

Окрім того, Олександр Лукашенко нагадав, що у його країни 6 років тому,під час проведення чемпіонату світу з хокею, був досвід, коли російські літаки прибули до Білорусі для несення спільного чергування з участю льотчиків обох країн. На переконання нелегітимного президента, і в подальшому можна використовувати цей досвід.

Що стосується військової сфери, то, за словами Лукашенка, офіційні Мінськ та Москва планують й надалі діяти в рамках спільного угруповання військ. Білоруський диктаторо почав стверджувати, що армія РФ – одна з найсильніших у світі. Він вважає, що білоруським військовослужбовцям було непогано переймати передові методики ведення бойових дій, освоювати новітнє озброєння разом з російськими військовими.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко несподівано для всіх пішов проти російського президента Володимира Путіна  й заявив, що Білорусь і РФ не мають потреби у злитті і створенні єдиних органів управління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?