Лукашенко заявив про "миротворчу роль" Білорусі у війні проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко заявив про "миротворчу роль" Білорусі у війні проти України

Лукашенко заявив про "миротворчу роль" Білорусі у війні проти України
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко почав заявляти, що Білорусь нібито відіграє "миротворчу роль" у війні Росії проти України.

Джерело: Лукашенко в інтерв'ю AFP

Лукашенко відповів, чи вступить у війну

Як тільки почався цей конфлікт, знаючи в цілому, без деталей, що відбувається і що станеться, я цілий день дзвонив до Зеленського і просив його: "Володя, сядь, будь ласка, за стіл переговорів. Це ж тобі не на шкоду. Спілкуйтеся. Будь-який мир завжди кращий за найкращу війну, - сказав Лукашенко.

Також він повторив заяви Путіна про те, що РФ «ще не починала війну», а в Україні воюють «лише регулярна армія РФ та контрактники».

Водночас Лукашенко не хоче визнавати псевдореспублік «ЛДНР», тому що таке рішення «нічого не дасть цим регіонам».

Але якщо Криму, Луганську, Донецьку треба буде продовольство, цеглу, цемент, відновлювати та інше, ми їм допомагатимемо. Треба буде — визнаємо. Якщо в цьому буде сенс якийсь. Тобто де-факто ми визнали, що є Крим, Луганськ та Донецьк. Тому що ми з ними співпрацюємо. А це все балаканина: "Чому там Лукашенко визнав, не визнав?..", - сказав Лукашенко.

Також він прокоментував питання, чи вступить Білорусь у повномасштабну війну проти України.

Точно так, як кажуть: "Ось Лукашенко воюватиме в Україні чи ні?" Слухайте, припустимо, я б приєднався до цієї операції Росії в Україні. Я б щось додав до цього? Ні. Зброя у нас така, як у Росії. Людей військових у них вистачає для того, щоби воювати. Ми там просто не потрібні зараз, — заявив Лукашенко.

Нагадаємо, що Білорусь дозволила військам РФ атакувати Київщину та Житомирщину зі своєї території. Також Білорусь дає свою інфраструктуру для перекидання російських військ, розміщення авіації, ракетних установок та лікування військових.

З лютого з Білорусі по Україні випущено понад 630 ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?