Лукашенко заявив про замах на нього і подякував Путіну за порятунок
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко заявив про замах на нього і подякував Путіну за порятунок

Лукашенко заявив про замах на нього і подякував Путіну за порятунок
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що на нього готували замах нібито спецслужби США. Каже, що попросив президента Росії Володимира Путіна про допомогу і ФСБ РФ затримала "організаторів".

Джерело: БЕЛТА

У російській ФСБ підтвердили слова Лукашенка. Наголошують, що затримали адвоката Юрія Зенковича і політолога Олександра Федути, які нібито планували "державний переворот" в Білорусі та фізичну ліквідацію Лукашенко.

Коментуючи затримання громадян Білорусі в Москві, Лукашенко стверджує, що Зенкович і Федута хотіли приїхати до Мінська і зайнятися організацією замаху на нього та його дітей.

"У планах було захоплення дитини однієї, другої, як вийде. Їх збиралися тримати в погребі, який вже навіть приготували в Гомельській області", - заявив Лукашенко.

Він переконаний, що за замахом на нього нібито стоять спецслужби США. У ФСБ РФ підтверджують слова Лукашенка. Кажуть, що нібито Федута і Зенкович планували військовий переворот в Білорусі "за відпрацьованим сценарієм" кольорових революцій "з залученням місцевих і українських націоналістів" на 9 травня 2021 року, а також фізичне усунення Лукашенко. Замість нього на посаду президента нібито повинен був прийти "Комітет національного примирення".

Як зазначає Лукашенко, після викриття плану про замах на нього він особисто направив прохання керівництву Росії та безпосередньо ФСБ посприяти в організації затримання в Москві відповідних осіб.

"І ми їх там взяли. Виїхала наша група захоплення - 11-12 осіб", - розповів Лукашенко, підкресливши, що вдячний Путіну за допомогу.

Лукашенко після спроби замаху готує жорстку відповідь

Говорячи про замах, Лукашенко анонсував свою "найжорстокішу" відповідь. Він стверджує, що вже прийняв "найважливіше" рішення за весь термін свого президентства.

"Найближчим часом, я прийняв рішення, ми його зараз формалізуємо, я озвучу. Це буде одне з принципових моїх рішень за чверть століття президентства. Це буде дуже серйозно. Тому навіть якщо мене не буде, по-народному кажучи, "тільки через мій труп", у них нічого не вийде. Я прийняв рішення. Зараз мені треба його формалізувати. Це буде швидше за все декрет президента", - заявив він.

Він також емоційно пригрозив усім, хто встане на його шляху.

"Не дай бог вони торкнуться до моїх дітей, які взагалі не причетні до цього! Не дай бог, не тільки до моїх, але і ваших! Розумієте, я терпів, все чекав, червоні лінії малював для себе, відсував. А зараз ми їх будемо мочити так, що їм мало не здасться. Тому що це вже через край. Далі ніхто це терпіти не буде ", - підсумував Лукашенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?