Макрон екстрено звернувся до Путіна через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон екстрено звернувся до Путіна через Україну

Макрон екстрено звернувся до Путіна через Україну
Джерело:  online.ua

Пізно ввечері 26 квітня французький лідер Еммануель Макрон закликав очільника Кремля Володимира Путіна відвести війська й важке озброєння від кордонів України та дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі.

Джерело: France24

Макрон та Путін говорили про Україну

Як стверджує французьке видання, під час телефонних переговорів Еммануель Макрон закликав російського колегу "сумлінно і стійко" забезпечити зниження напруженості з Україною, відвести війська й важке озброєння від українського кордону, а також чітко дотримуватися припинення вогню та відновити діалог.

Окрім того, французький лідер висловив президенту РФ стурбованість з приводу стану здоров'я ув'язненого лідера російської опозиції Олексія Навального - Макрон вимагає поважати його права.

Також глава Франції підтримав європейських партнерів у зв'язку з висилкою Росією чеських та італійських дипломатів.

Варто звернути увагу на те, що пресслужба Кремля вже опублікувала свою версію переговорів сторін.

"Путін звернув увагу на провокаційні дії Києва, який цілеспрямовано загострює обстановку на лінії зіткнення, ігнорує положення Мінських угод. Акцентовано на необхідності неухильного виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, перш за все - з налагодження прямого діалогу з Донецьком і Луганськом та правового оформлення особливого статусу Донбасу. На прохання Макрона Путін прокоментував нинішній стан російсько-чеських відносин, підкресливши абсурдний характер висунутих Прагою на адресу Росії звинувачень і вжитих заходів", - йдеться в повідомленні пресслужби Кремля.

Макрон назвав спосіб змусити Путіна завершити війну проти України

Нещодавно французький лідер озвучив думку, що весь світ повинен визначити чіткі червоні лінії для глави Кремля Володимира Путіна, щоб змусити його завершити війну проти України.

"Це єдиний спосіб викликати довіру. Я думаю, що санкцій недостатньо, але санкції є частиною пакета. Я віддаю перевагу конструктивному діалогу, але для конструктивного та ефективного діалогу нам потрібен авторитет", — заявив Макрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?