Макрон назвав спосіб змусити Путіна завершити війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон назвав спосіб змусити Путіна завершити війну проти України

Макрон назвав спосіб змусити Путіна завершити війну проти України
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон звернувся з потужним закликом до всієї міжнародної спільноти. Він вважає, що весь світ повинен визначити чіткі червоні лінії для російського глави Володимира Путіна, щоб змусити його завершити війну проти України.

Джерело: CBS

Макрон закликає вводити жорсткі санкції після будь-якої "неприйнятної поведінки" Путіна. Французький лідер підкреслив, що діючих санкцій недостатньо, щоб зупинити Росію.

Французький глава також додав, що розділяє бажання президента США Джо Байдена почати діалог з Росією, але він вважає, що Путіна потрібно жорстко поставити на місце через існуючі розбіжності.

"Це єдиний спосіб викликати довіру. Я думаю, що санкцій недостатньо, але санкції є частиною пакета. Я віддаю перевагу конструктивному діалогу, але для конструктивного та ефективного діалогу нам потрібен авторитет", - пояснив свою позицію Макрон.

Він упевнений, що зараз міжнародне співтовариство в стосунках з Росією дотримується "наївного підходу", і цей підхід потрібно терміново змінити.

"Те, що сталося кілька років тому, коли в Україну було скоєно вторгнення, це не провал дипломатії, це провал нашого колективного авторитету у відносинах з Росією. Я думаю, що ми повинні визначити чіткі червоні лінії з Росією", - підсумував Макрон.

Як реагує Франція на загострення на Донбасі

Франція підтримує Україну в боротьбі з російською агресією. Офіційний Париж регулярно підтверджує свою непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України в її міжнародно визнаних кордонах.

У команді українського лідера Володимира Зеленського впевнені, що, зокрема, у президента Франції Еммануеля Макрона є досить політичної ваги і якостей, щоб домогтися від Путіна завершення війни. У Києві вважають, що Макрон може переконати Путіна сісти за стіл переговорів, які Кремль категорично відмовляється вести з Україною, щоб нарешті знайти шлях до миру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?