Макрон назвав три умови передачі танків Leclerc Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон назвав три умови передачі танків Leclerc Україні

Макрон назвав три умови передачі танків Leclerc Україні
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що поставки танків Leclerc в Україну не виключені, проте можливі за трьох умов.

Джерело: BFM TV

Поставки Україні танків Leclerc не виключені

22 січня під час пресконференції разом з канцлером Німеччини Олафом Шольцем Еммануель Макрон заявив, що "нічого не виключено" щодо доставки Україні важких бойових танків Leclerc.

Щодо Leclerc, я попросив міністра збройних сил попрацювати над цим. Нічого не виключено, і це дійсно оцінюється колективно, - сказав він.

Він уточнив, що передача може бути ухвалена за трьох умов. Перша, що це "не призведе до ескалації", друга — якщо передача танків "додасть реальну та ефективну підтримку Україні", третя — якщо це не послабить обороноздатність Франції.

Олаф Шольц, відповідаючи на питання про поставку танків Leopard 2, сказав що продовжить діяти відповідно до ситуації.

Те, як ми діяли в минулому, завжди тісно узгоджується з нашими друзями та союзниками, і ми продовжуватимемо діяти відповідно до конкретної ситуації, - сказав Шольц, звертаючи увагу на США.

Передача танків Україні

Нагадаємо, що 20 січня на авіабазі "Рамштайн" під час восьмої зустрічі міністрів оборони близько 50 країн не було ухвалено рішення про передачу Україні танків Leopard 2.

Так, новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус після зустрічі заявив, що його країна не блокує це рішення, проте відсутня єдина думка щодо передачі танків Україні серед інших країн.

Немає одностайної думки. Є вагомі аргументи на користь поставки, але є й вагомі аргументи проти, — сказав Пісторіус.

Готовність передати танки Leopard 2 Україні висловили Словаччина, Чехія, Фінляндія, Польща та інші.

Після "Рамштайну" міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що українські військові почнуть навчання на Leopard 2, а за результатами зустрічі "маємо оптимістичній прорив".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?