Макрон озвучив вимогу Ердогану щодо вступу Фінляндії та Швеції у НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон озвучив вимогу Ердогану щодо вступу Фінляндії та Швеції у НАТО

Макрон озвучив вимогу Ердогану щодо вступу Фінляндії та Швеції у НАТО
Джерело:  online.ua

26 травня французький лідер Еммануель Макрон під час телефонних переговорів з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом озвучив вимогу, щоб офіційна Анкара "поважала суверенний вибір" Фінляндії та Швеції вступити до НАТО.

Джерело: "Європейська правда"

Макрон закликає Ердогана не блокувати вступ Фінляндії та Швеції у НАТО

Президент Республіки наголосив на важливості поваги суверенного вибору цих двох країн, що став результатом демократичного процесу та реагування на зміни у сфері їхньої безпеки. Він сподівається, що обговорення продовжаться, щоб знайти швидке рішення, - повідомляє Єлисейський палац.

Як уже згадувалося раніше, команда Реджепа Таїпа Ердогана продовжує блокувати розгляд заявок Швеції та Фінляндії на вступ до Альянсу.

Влада Туреччини вимагає "конкретні гарантії" від Швеції щодо організацій курдів та гюленістів, які офіційна Анкара вважає терористичними, зокрема припинення їхньої політичної підтримки і фінансування.

Ердоган запевняє міжнародну спільноту, що Швеція надає підтримку зброєю курдам, у тому числі дрони і протитанкову зброю.

Окрім того, офіційна Анкара хоче скасування шведського ембарго та санкцій проти себе у відповідь на "легітимні дії Туреччини для захисту своїх міжнародних прав у Середземномор’ї та убезпечення сирійського кордону".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?