Макрон розсварився з Ле Пен через зброю для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон розсварився з Ле Пен через зброю для України

Макрон розсварився з Ле Пен через зброю для України
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон публічно розкритикував очільницю фракції ультраправої партії "Національне об’єднання" Марін Ле Пен, яка почала скаржитися на те, що після військової допомоги Україні її країна нібито потерпає від нестачі зброї.

Джерело:  Le Parisien

Макрон розкритикував Ле Пен, яка намагається блокувати допомогу Україні

Нещодавно скандальна французька політикиня почала наполягати на тому, щоб офіційний Париж зупинив постачання Україні своїх гаубиць Caesar.

Максимальна допомога Україні – це благородно, та ми не можемо робити це на шкоду власній безпеці, безпеці народу, – заявила Леп Пен.

Президент Франції вирішив прокоментувати слова колишньої лідерки "Національного об’єднання". За його словами, у неї "від самого початку був дискурс капітуляції, тому що вона є другом російської влади" і "ворогом НАТО".

Як головнокомандувач армії можу вас запевнити, що кожного разу, коли ми щось робимо, ми робимо це, зберігаючи всі наші оборонні спроможності для нашої землі, наших критично важливих об'єктів і наших громадян... Я хочу, щоб наші співвітчизники знали, що гроші, які ми витрачаємо, ми витрачаємо на захист наших цінностей і нашої свободи. І ми знаємо, що це означає, – підкреслив Еммануель Макрон.

Що важливо розуміти,Збройні сили України вже отримали від офіційного Парижу 18 високоточних гаубиць Caesar – флагмана французької артилерії з дальністю стрільби 40 кілометрів. Наша армія розраховує отримати ще 6 таких гаубиць - вони прибудуть в Україну незабаром.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?