Макрон сумнівається у змозі притягти Путіна до суду
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон сумнівається у змозі притягти Путіна до суду

Макрон сумнівається у змозі притягти Путіна до суду
Джерело:  online.ua

На думку президента Франції Еммануеля Макрона, кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна навряд чи можна буде притягнути на лаву підсудних у Гаазі у разі, якщо він залишатиметься лідером в РФ, адже тоді ні з ким буде вести переговори щодо припинення війни в Україні.

Джерело:  The Guardian

Макрон сумнівається у суді над Путіним найближчим часом 

Якщо через кілька місяців у нас буде вікно для переговорів, питання буде у виборі між судом і переговорами. І вам доведеться вести переговори з тими лідерами, які у вас є де-факто. І я думаю, що переговори будуть пріоритетом. Я хочу, щоб ти потрапив до в'язниці, але ти єдиний, з ким я можу вести переговори, - зазначив Макрон.

У своїй великій промові Макрон також зазначив, що Росія втратила будь-яку легітимність, але якщо майбутній український контрнаступ не досягне значущого результату, необхідно буде оцінити характер майбутньої європейської підтримки України.

Макрон щодо очікуваного контрнаступу ЗСУ 

За словами президента Франції, західні країни повинні зробити усе можливе, аби допомогти Україні успішно провести запланований контрнаступ.

Це те, що ми зараз робимо. Ми повинні активізувати наші зусилля, тому що те, що станеться в найближчі кілька місяців, дає шанс на встановлення міцного миру, - підкреслив Макрон.

Він також зізнався, що російський диктатор Володимир Путін "розбудив його сильним розрядом електричного струму", вторгнувшись в Україну.

Окрім цього Макрон також заявив, що перед вступом до ЄС Україні та іншим країнам-кандидатам необхідно провести низку реформ.

Було б помилкою сказати: "Розширення ЄС – це наш обов'язок і наш геополітичний інтерес і потрібно негайно включити Молдову, Україну і балканські країни в ЄС. А потім вже подумати, які потрібно провести реформи". Такий підхід призведе до катастрофи, тому що ми послабимо Європу, - пояснив Макрон.

Французький лідер висловив переконаність, що Євросоюз повинен "винайти кілька форматів" для прийому до свого складу нових країн.

Це єдиний спосіб відповісти на справедливе очікування країн східних Балкан, Молдови та України, які повинні вступити в ЄС, і зберегти геополітичну ефективність, - підкреслив Макрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?