Макрон терміново подзвонив Путіну після резонансного вбивства
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон терміново подзвонив Путіну після резонансного вбивства

Макрон терміново подзвонив Путіну після резонансного вбивства
Джерело:  online.ua

21 жовтня французький лідер Еммануель Макрон екстрено подзвонив очільнику Кремля Володимиру Путіну після жорстокого вбивства вчителя історії, яке скоїв громадянин Росії чеченського походження. Зазначається, що президент Франції почав вимагати у офіційної Москви активізувати співпрацю у боротьбі з тероризмом. Еммануель Макрон наголосив, що хотів би бачити "зміцнення франко-російського співробітництва в боротьбі з тероризмом і нелегальною імміграцією". Інших додаткових подробиць про телефонні перемовини сторін у Єлисейському палаці не повідомили, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що команда Володимира Путіна вже оприлюднила коротку заяву, за підсумками розмови, у якій наголошується, що російський президент назвав теракт "варварським вбивством французького вчителя".

"У цьому контексті підтверджена обопільна зацікавленість у активізації спільних зусиль по боротьбі з тероризмом і поширенням екстремістської ідеології", — йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 16 жовтня Абдулах Анзоров, юнак чеченського походження, народжений у Москві, обезголовив учителя, який показував на уроці карикатури на пророка Мухаммеда. Варто звернути увагу на те, що Анзоров на законних підставах проживав у Франції як біженець і не був студентом коледжу, де викладав учитель.

"Зловмисник, що володів ножем, напав на вчителя і відрізав йому голову. Він був застрелений, коли офіцери намагалися заарештувати його після нападу. Спочатку поліція не повідомила жодних даних щодо нападника. Французький мовник BFMTV повідомив, що підозрюваному було 18 років і він народився в Москві. Видання Le Parisien написало, що він мав чеченське походження. Згідно з даними джерела в поліції, свідки чули, як нападник кричав "Аллаху Акбар" або "Бог великий", — сказано в повідомленні.

Сам французький лідер Еммануель Макрон заявив, що вчителя було вбито, оскільки він "навчав свободи слова". Президент країни назвав напад ісламістським терактом. Наразі прокурори з питань боротьби з тероризмом проводять розслідування.

Як повідомляв ONLINE.UA, розвідці США вдалося зловити на гарячому людей Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?