Макрон закликав ЄС зменшити залежність від США у питаннях безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон закликав ЄС зменшити залежність від США у питаннях безпеки

Макрон закликав ЄС зменшити залежність від США у питаннях безпеки
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон закликав країни Європи зменшити свою залежність від США щодо безпекових питань та розширювати власні оборонні можливості, тим самим посилювати роль у НАТО.

Джерело: The Wall Street Journal

Макрон закликає зменшити збройну залежність від США

За словами Макрона, сильніша Європа дозволить континенту стати більш незалежним в рамках альянсу, діючи "всередині НАТО, разом з НАТО, але також не залежачи від НАТО".

Альянс - це не те, від чого я повинен залежати. Це те, що я маю обрати, те, з чим я працюю. Ми повинні переосмислити нашу стратегічну автономію, - сказав президент Франції.

Водночас президент Франції наголосив, що не вважає свій заклик до створення європейської оборони альтернативою НАТО.

Європа повинна отримати більше автономії у питаннях технологій та оборонного потенціалу, у тому числі від США, - додав Макрон.

Макрон пообіцяв передати САУ Caesar для ЗСУ

Французький лідер Еммануель Макрон публічно підтвердив, що офіційний Париж відправить ще більше зброї для ЗСУ на початку 2023 року.

За словами французького лідера, його команда тісно співпрацює з Міністром збройних сил Франції, щоб мати можливість знову поставити Україні необхідну зброю і боєприпаси на початку 2023 року, "щоб українці могли захистити себе від обстрілів.

Заплановані поставки включають самохідні артилерійські установки "Caesar", — офіційно підвердив Еммануель Макрон, однак поки відмовився називати їхню точну кількість.

Президент також нагадав, що Франція відправила Україні більше зброї, артилерійські установки, Crotale (батареї протиповітряної оборони), обладнання для ремонту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?