Макрона розкритикували за підігравання Путіну у питанні щодо переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрона розкритикували за підігравання Путіну у питанні щодо переговорів

Макрона розкритикували за підігравання Путіну у питанні щодо переговорів
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), заява президента Франції Еммануеля Макрона стосовно необхідності надання гарантій безпеки РФ у разі переговорів стосовно завершення війни проти України лише посилила кремлівську пропаганду про необхідність переговорів та затвердження гарантій безпеки.

Джерело: ISW

Макрон підіграє кремлівській пропаганді стосовно переговорів 

Зазначається, що під час інтерв'ю 3 грудня Макрон заявив про необхідність країнам Заходу подумати про гарантії безпеки для РФ у разі, якщо кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін погодиться на переговори стосовно припинення війни проти України.

Ця тема буде частиною тем для світу, тому нам потрібно підготувати те, що ми готові зробити. Як ми захищаємо наших союзників. Як дати гарантії Росії того дня, коли вона повернеться за стіл переговорів, - зазначив Макрон.

Однак "гарантії безпеки", яких вимагають в Кремлі, передбачають відсунення кордонів НАТО у Європі до рівня 1997 року та надання Москві права вето щодо подальшого розширення Альянсу.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у своєму виступі послався на ці вимоги 1 грудня. Вимога Росії щодо "гарантій безпеки" є частиною більшої російської інформаційної операції, в якій НАТО зображується як провокатор вторгнення в Україну, - нагадують експерти.

Аналітики вважають, що "гарантії безпеки", які Україна, НАТО та решта Європи приймуть від Росії після неспровокованої та жорстокої війни, можуть бути більш слушною темою для розмови західних лідерів, які планують переговори з Москвою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?