Маріупольський драмтеатр покаже виставу про Василя Стуса в Ужгороді
Категорія
Культура
Дата публікації

Маріупольський драмтеатр покаже виставу про Василя Стуса в Ужгороді

Маріупольський драмтеатр покаже виставу про Василя Стуса в Ужгороді
Джерело:  online.ua

16 липня Донецький обласний академічний драматичний театр міста Маріуполя покаже свою першу виставу в музично-драматичному театрі Ужгорода. Прем’єра «Крик нації» розповість про життя і долю Василя Стуса.

Джерело: Маріупольський драмтеатр, Громадське радіо

Маріупольський драмтеатр відновив роботу

Донецький обласний академічний драматичний театр, будівлю якого було знищено надпотужною російською бомбою 16 березня в Маріуполі, відновив свою роботу в Ужгороді.

Колектив театру зібрав свої творчі сили та 16 липня випускає свою першу прем’єру у постановці режисера – заслуженої артистки України Людмили Колосович.

«КРИК НАЦІЇ» – це голос кожної творчої одиниці Донецького драмтеатру, який зливається в єдиний КРИК НАЦІЇ. «КРИК НАЦІЇ» – це про життя і долю Василя Стуса в алюзіях та аналогіях. Це про спіраль історії, про впізнання ситуацій та подій крізь десятиліття. «КРИК НАЦІЇ» – це наш сьогоднішній день в усій його абсурдності, - повідомляють актори.

Раніше голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що маріупольська трупа виступатиме в музично-драматичному театрі Ужгорода.

Дякую ужгородським театралам за підтримку театралів Маріуполя. Взаємодопомога серед українців навіть найвіддаленіших регіонів — це те, що завжди нас рятуватиме, і чого ніколи не збагне Росія. Разом ми збережемо нашу культуру і неодмінно повернемо свій театр додому!, — наголошує Павло Кириленко.

За його словами, митці зможуть працювати на Закарпатті стільки, скільки це буде необхідно.

Нагадаємо, що внаслідок російського авіаудару по драмтеатру у Маріуполі, де переховувалися близько тисячі людей. Внаслідок бомбардування загинуло приблизно 300 мирних маріупольців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?