Маркарова нагадала США про небезпеку проблемного Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Маркарова нагадала США про небезпеку проблемного Північного потоку-2

Маркарова нагадала США про небезпеку проблемного Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Російський газогін “Північний потік-2” несе надзвичайну загрозу для України та в цілому для Східної Європи, нагадала пані посол у Сполучених Штатах Оксана Маркарова.

Джерело: Укрінформ

За словами української дипломатки, це один з видів зброї, якою користується у зовнішній політиці Кремль. З такими словами вона виступила під час онлайн-конференції “Боротьба України за демократію в Чорноморському регіоні”, яку організував центр Stanford.

“Nord Stream 2 – це не тільки проблема енергетична, про яку ми всі знаємо і погоджуємося, це також не питання постачання газу в Україну або Європу, це – один із видів зброї, яку використовує Росія не лише проти України, а й проти всього регіону”, - наголосила Маркарова.

Вона звернула увагу на відсутність зв’язку між “Північним потоком-2” і планами з диверсифікації газопостачання. Він замість цього провокує появу нових викликів, що прямо торкаються галузі безпеки.

“Ми дуже вдячні Сполученим Штатам та іншим союзникам за санкції”, - резюмувала дипломатка.

Саме позиція американського партнера дала змогу українській стороні укласти новий контракт на транзит російського газу до Євросоюзу, який чинний з 2019 року до 2024 року.

Україна та Північний потік-2

Нещодавно офіційний Вашингтон оголосив, що американський уряд відмовиться від подальших санкцій проти “Північного потоку-2”. Утім, вже у середині червня на рівні Державного департаменту анонсували нові обмеження з цього приводу.

США передбачають переслідувати фізичних та юридичних осіб, причетних до будівництва скандального російського газогону.

“Ми будемо вживати відповідних заходів проти організацій та фізичних осіб, залучених до діяльності, яка підпадає під санкції та це демонструватиме, що ми й далі займаємо позицію проти цього трубопроводу”, - підсумували в Держдепі.

Раніше рішення про відмову від санкцій розкритикували буквально всі партнери США та України, які не зацікавлені як Німеччина у будівництві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?