Маск відмовляється безкоштовно надавати Україні послуги Starlink
Категорія
Україна
Дата публікації

Маск відмовляється безкоштовно надавати Україні послуги Starlink

Маск відмовляється безкоштовно надавати Україні послуги Starlink
Джерело:  online.ua

Американський бізнесмен-мільярдер, засновник компаній SpaceX та Tesla Ілон Маск відмовляється безкоштовно надавати Україні послуги супутникового інтернету  Starlink.

Джерело: Twitter-сторінка Ілона Маска

Маск зажадав грошей за користування Starlink в Україні 

SpaceX не просить відшкодувати минулі витрати, але також не може фінансувати існуючу систему нескінченно *і* відправити ще кілька тисяч терміналів, які використовують дані до 100 разів більше, ніж звичайні домогосподарства. Це нерозумно, - зазначив Маск.

Зокрема, представники компанії Маска SpaceX зхвернулись до Пентагону, вимагаючі фінансування із надання послуг Starlink в Україні та попереджаючі, про можливе припинення роботи.

Минулого місяця SpaceX Маска відправила листа до Пентагона, в якому йшлося про те, що компанія більше не може продовжувати фінансувати службу Starlink в Україні.

Ми не в змозі надалі дарувати термінали Україні або фінансувати наявні термінали протягом невизначеного періоду часу, - йдеться у заяві представників компанії.

У розпоряджені журналістів телеканалу CNN з'явився запит, який був спрямований Маску командувачем ЗСУ Валерієм Залужним щодо передачі майже 8 тисяч терміналів Starlink.

Документи, про які раніше не повідомлялося, містять опис витрат, пов'язаних із тисячами терміналів в Україні.

Вони також нібито пролили нове світло на переговори, внаслідок яких Україні було надано обладнання та послуги зв'язку на мільйони доларів за невеликих витрат для Києва, стверджує телеканал.

CNN опублікував матеріал на тлі нещодавніх повідомлень про широкомасштабні перебої у роботі Starlink, коли українські війська намагалися повернути територію.

Джерела, знайомі з аваріями, сказали, що вони раптово торкнулися всієї лінії фронту.

Вимога SpaceX про те, щоб американські військові оплачували рахунки, викликала роздратування у вищого керівництва Пентагону.

Один високопоставлений представник міністерства оборони сказав CNN, що SpaceX "має нахабство виглядати героями", тоді як інші платять так багато, і тепер висуває їм рахунок на десятки мільйонів на місяць.

Згідно з даними SpaceX, наданими Пентагону, близько 85% із 20 тисяч терміналів в Україні були сплачені або частково сплачені такими країнами, як США та Польща, або іншими організаціями.

Ці організації також оплачували близько 30% підключення до інтернету, яке коштує 4500 доларів на місяць за одиницю найпередовішого сервісу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?