Масштабна мобілізація Кремля приречена на провал і створює загрозу для Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Масштабна мобілізація Кремля приречена на провал і створює загрозу для Путіна

Масштабна мобілізація Кремля приречена на провал і створює загрозу для Путіна
Джерело:  online.ua

Представники розвідки Великої Британії зазначають, що оголошена кремлівським диктатором та військовим злочинцем Володимиром Путіним часткова мобілізація на території РФ наштовхнеться на логістичні та адміністративні труднощі, створючи загрозу втрати влади для кремлівського диктатора. 

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Чому мобілізація в РФ приречена на провал

Зазначається, що 21 вересня кремлівський диктатор Володимир Путін оголосив про "часткову мобілізацію" в РФ з метою поповнення страшних втрат у війні проти України.

Міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу трохи пізніше заявив про намір мобілізувати 300 тис військових резервістів.

Росії, швидше за все, доведеться зіткнутися з логістичними та адміністративними проблемами навіть при наборі 300 тисяч осіб... Вони навряд чи будуть боєздатними протягом кількох місяців, - зазначають представники британської розвідки.

При цьому у британському оборонному відомсті зазначають, що навіть ця обмежена мобілізація вкрай обурить частину громадян РФ. Путін дуже сильно ризикує політично, та створює загрозу втрати влади для себе.

Цей крок фактично є визнанням того, що Росія вичерпала запас добровольців, які бажають воювати в Україні, - роблять висновок аналітики британської розвідки.

При цьому аналітики з Інституту вивчення війни зазначають, що оголошена Кремлем часткова мобілізація ніяк не вплине на хід бойових дій в Україні протягом найближчих місяців.

Оголошення Путіна про часткову мобілізацію відобразило багато проблем, з якими Росія стикається під час її невдалого вторгнення в Україну. Москва навряд чи зможе вирішити їх у найближчі місяці, - переконані аналітики.

На їх думку, наказ про проведення часткової мобілізації з підготовленного резерву ще кілька місяців не буде представляти значної бойової сили кремлівської армії.

Оголошення Путіна про часткову мобілізацію відобразило багато проблем, з якими Росія стикається під час її невдалого вторгнення в Україну. Москва навряд чи зможе вирішити їх у найближчі місяці, - наголошують аналітики.

Вони переконані, що це не завадить ЗСУ звільнити більшість окупованих військовими РФ українських територій ще до зими.

Втрати кремлівської армії в Україні

За інформацією представників Генштабу ЗСУ, тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 400 військових кремлівської окупаційної армїі.

Загальні втрати армії окупантів від початку масштабного вторгнення становлять:

  • особового складу - близько 55 тис 510 (+400) осіб ліквідовано;

  • танків - 2 тис 236 (+9);

  • бойових броньованих машин - 4 тис 776 (+28);

  • артилерійських систем - 1 тис 341 (+1);

  • РСЗВ - 318 (+0);

  • кошти ППО - 169 (+1);

  • літаків - 253 (+0);

  • вертольотів - 218 (+1);

  • безпілотників оперативно-тактичного рівня - 941 (+9);

  • крилаті ракети - 240 (+1);

  • кораблі/катери - 15 (+0);

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3 тис 630 (+20);

  • спеціальної техніки - 125 (+0).

Зазначається, що найбільших втрат протягом доби кремлівська армія зазнала в результаті безуспішних спроб атакувати в районі Бахмута та у напрямку Краматорська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?