Медведчуку загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна
Категорія
Україна
Дата публікації

Медведчуку загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна

Медведчуку загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна
Джерело:  online.ua

13 травня Печерський суд Києва проводить засідання з обрання запобіжного заходу депутату ОПЗЖ Віктору Медведчуку в справі про держзраду і порушення правил ведення війни. Кримінальні злочини, які йому інкримінуються, відносяться до особливо тяжких. Медведчуку загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Джерело: заява прокурора на засіданні суду

"Кримінальні злочини, які інкримінуються Медведчуку, відносяться до особливо тяжких, оскільки передбачають можливість покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна", - заявив прокурор.

Прокуратура просить у суду заарештувати Медведчука з альтернативою застави в понад 300 млн гривень. Сам Медведчук перед початком засідання заявив, що така сума у нього є, але він не зможе заплатити, оскільки його рахунки заблоковані санкціями РНБО.

Соратники-нардепи ОТЗЖ заявили про готовність взяти Медведчука на поруки, але суд відхилив таке клопотання.

Коротко про справу Медведчука

  • 11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам - Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

  • Їх підозрюють в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. Прокуратура має намір вимагати для Медведчука запобіжний захід у вигляді арешту.

  • У правоохоронних органах є докази, що Медведчук безпосередньо причетний до діяльності, спрямованої на підрив економічної безпеки України, змовою з керівництвом Російської Федерації і допомоги в легітимізації анексії Криму.

  • Медведчука та його соратника Козака підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів за статтями ч. 1 ст. 111 і ч. 1 ст. 438 ( "Державна зрада" і "Порушення законів та звичаїв війни").

  • 13 травня суд обирає запобіжний захід Медведчуку - він сам каже, що готовий до арешту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?