Мені соромно — Зеленський особисто відреагував на скандал із "вагнерівцями"
Категорія
Політика
Дата публікації

Мені соромно — Зеленський особисто відреагував на скандал із "вагнерівцями"

Мені соромно — Зеленський особисто відреагував на скандал із "вагнерівцями"
Джерело:  online.ua

26 листопада глава держави Володимир Зеленський озвучив свою версію розмови з колишнім керівником Головного управління розвідки Міноборони України Василем Бурбою щодо спецоперації із затримання вагнерівців.

Джерело:  Фейсбук-сторінка Офіса президента

Зеленський пояснив, чому не погодився на план Бурби з "вагнерівцями"

"Приходить товариш Бурба... і розповідає, що він пропонує. У мене було одне питання, я йому прямо його задав: "Турецькі авіалінії – Ердоган має знати? – Ні. – Зрозумів". Я не хочу вдаватися в подробиці, що я не вірю, що це наша операція, у мене відчуття, що нас втягують. Я кажу: "Хочу знати. Літак турецьких авіалінії, що вилітає з Мінська, – там будуть звичайні люди, громадяни Туреччини і не лише, більше ста людей. Коли ви пропонуєте, щоб знизився літак і ми його приземлили в Україні, у мене запитання: а якщо бойовики захоплять цей літак – може бути? Може. А може бути таке, що вони заберуть цей літак і всі люди загинуть? Навіть краще: ми звинуватимо в цьому інших (нібито відповів Бурба – ред.). Я сказав, що це не наша операція, вона не продумана детально, я готовий акцептувати будь-яку операцію, навіть цю, якщо будуть детально прораховані речі і якщо не постраждають люди", - заявив Зеленського.

Як стверджує глава держави коли Бурба вийшов із ОП, він сказав, що після Америки Бурба хоче посварити Зеленського з турецьким лідером Реджепом Тайїпом Ердоганом і втягнути його команду у величезний скандал із офіційною Анкарою.

"Ердоган ніколи б нам цього не пробачив. Я з ним обговорюю такі речі за зачиненими дверима, такі речі! Як він нам допомагає! Я б ніколи не в'їхав у цю стіну. Тому я й кажу: ми не проводили цієї операції, нас втягнули. І так і було. Не літаком, автобусом вони заїхали до Мінська, їх поселили до санаторію біля Лукашенка. Коли він (Бурба – ред.) зрозумів, що його ідеї були хлопнуті й розколоті Росією, він вирішив злити цю інформацію через засоби масової інформації України. Він її злив. Я більше не хотів зустрічатися з цією людиною, який не є розвідником нашої держави. Ось і все. Секретар йому щось сказав? Усі мої розпорядження письмові! Яке розпорядження? Що міг акцептувати Єрмак з приводу операції? У нього немає повноважень. Як він його слухався (Бурба Єрмака – ред.)?", - поцікавився Зеленський.

За словами президента, йому просто набридла ця історія, і коли медіа почали "захищати таких людей".

"Я вам не кажу, як росіяни відреагували на це, яку інформацію я отримав, як вони раділи, як вони нас "удєлалі". Мені соромно за цей епізод у житті розвідки, "видатних розвідників України". Мені соромно. Ми були слабкими у цій операції. Ось за що мені соромно і що справді відбувалося", - підсумував глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?