Мер Мелітополя закликав українців терміново покинути окуповані території Запорізької області
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Мелітополя закликав українців терміново покинути окуповані території Запорізької області

Мер Мелітополя закликав українців терміново покинути окуповані території Запорізької області
Джерело:  online.ua

Мер окупованого кремлівською армією Мелітополя Іван Федоров закликав громадян України терміново виїхати з окупованих районів Запорізької області, навіть через територію анексованого Криму. 

Джерело: Telegram-сторінка Івана Федорова

Окупанти примусово мобілізують всіх українських чоловіків на окупованих територіях

За словами Федорова, 22 вересня у КПП Василівка, звідки можна виїхати з окупованого Запоріжжя на підконтрольну Україні територію, окупанти не пропустили чоловіків віком від 18 до 35 років – росіяни готуються до мобілізації на захоплених територіях.

Чоловікам віком до 35 років рекомендуємо негайно покинути окуповану територію маршрутом Крим-Грузія. Вже сьогодні на ворожому блок-пості у Василівці чоловіків віком від 18 до 35 років не пропустили в сторону Запоріжжя. Й така практика буде продовжуватись, - зазначає мер окупованого Мелітополя.

Федоров зазначив, що військові кремлівської армії примусово мобілізують українських чоловіків на окупованих територіях у якості гарматного м'яса.

Федоров рекомендує жителям захоплених регіонів України вже зараз намагатись виїжджати в сторону Запоріжжя, або обрати альтернативний шлях – в сторону Грузії через тимчасово окупований Крим. За його словами, часу залишилось обмаль.

Що відомо про черговий варварський обстріл окупантами Запоріжжя

Зранку 22 вересня військові кремлівської окупаційної армії завдали 9 ракетних ударів по Запоріжжю ракетами типу С-300.

9 прильотів по Запоріжжю зранку. Центр міста, осінній парк, улюблений для багатьох поколіннь запоріжців. В центрі парку – готель і ресторан, звичайні цивільні об’єкти. Сьогодні зранку саме сюди ворог завдав два удари ракетами С-300. Об’єкт зазнав значних руйнувань. На жаль, загинув 65-річний чоловік, - зазначив керівник Запорізької ОВА Олександр Старух.

За словами пресофіцера ГУ ДСНС України в Запорізькій області Юлії Баришевої, на даний момент триває розбір завалів, рятувальники уже витягли 6 людей. Ще 27 людей покинули будівлю самостійно.

Також російські ракети влучили по телевежі та об'єкту енергетичної інфраструктури – на підстанції вогонь розповсюдився на площу в 300 кв метрів.

Наразі відомо про 21 ушкоджений будинок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?