Меркель і Путін провели неанонсовані переговори щодо війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель і Путін провели неанонсовані переговори щодо війни на Донбасі

Меркель і Путін провели неанонсовані переговори щодо війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Між німецьким та російським лідерами відбувся перший дипломатичний контакт з приводу України та війни на Донбасі. Канцлерка Ангела Меркель та президент Володимир Путін обговорили поточний стан врегулювання конфронтації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на кремлівське представництво.

Утім, російська сторона вирішила не надавати детальної інформації. Лише відомо, що бесіда торкнулася "нормандського формату".

"Порушувалися також деякі аспекти внутрішньоукраїнського врегулювання, перш за все у контексті реалізації мінського "комплексу заходів" і домовленостей, досягнутих в ході "нормандських" самітів", - наголосили у Кремлі.

Також Меркель і Путін обговорили ймовірність спільного виробництва вакцини проти коронавірусу COVID-19. Утім, відомо, що російський препарат не сертифікуватимуть принаймні найближчими місяцями на міжнародному рівні, оскільки той не пройшов усіх необхідних випробувань.

Тривалий час упродовж 2020 року російська сторона всіляко уникала реального втілення ініціатив, пов'язаних із врегулюванням війни на Донбасі. Наприклад, з літа до кінця жовтня блокувалася реалізація планів на рівні Тристоронньої контактної групи через невдоволення Кремля постановою Верховної Ради про місцеві вибори.

Водночас у Москві до кінця 2020 року прямо повторювали, що не бачать сенсу для нового "нормандського саміту". Там називали причиною нібито відсутність прогресу у виконанні попередніх домовленостей, але не наводили жодних деталей.

Як повідомляв ONLINE.UA, переговори по завершенню війни в Україні зайшли в глухий кут через вимоги російської сторони закріпити особливий статус Донбасу в Конституції. Але президент Росії Володимир Путін прекрасно обізнаний про те, що відбувається в Україні. Про це йому доповідають глава політради проросійської партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук, який, до речі є кумом голови Кремля, та інші представники українських партій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?