Меркель неочікувано висунула вимогу УЄФА щодо матчів Євро-2020
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель неочікувано висунула вимогу УЄФА щодо матчів Євро-2020

Меркель неочікувано висунула вимогу УЄФА щодо матчів Євро-2020
Джерело:  online.ua

22 червня німецька лідерка Ангела Меркель висунула безапеляційну вимогу УЄФА - канцлерка хоче, щоб Союз європейських футбольних асоціацій вів себе відповідально щодо планів проведення фіналу футбольного турніру Євро-2020 в Лондоні через побоювання з приводу поширення коронавірусу в Англії.

Джерело:  Reuters

Меркель вимагає у УЄФА діяти відповідально

"Я сподіваюся, що УЄФА відповідально поставиться до матчів на Євро. Я не хотіла б бачити там переповнені стадіони, і я підтримую всі зусилля, що вживаються британським урядом щодо забезпечення необхідних заходів гігієни", - наголосила канцлерка ФРН.

Варто звернути увагу на те, що Ангела Меркель виступила на спільній пресконференції з очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, яка визнала той факт, що стрімке поширення варіанту "дельта" у ЄС викликає занепокоєння у офіційного Брюсселю.

Що також важливо розуміти, ще 21 червня прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі закликав перенести матч з Англії через зростання числа випадків COVID-19, однак керівний орган європейського футболу УЄФА цю пропозицію відкинув та офіційно повідомив, що не збирається замінювати стадіон "Уемблі" в якості приймаючого для півфіналів і фіналу.

Наразі керівництво УЄФА ігнорує той факт, що у Великій Британії останнім часом фіксується сплеск випадків захворювання через поширення більш заразного варіанту "дельта", який вперше був виявлений в Індії.

"Дельта-штам виявляють в основному в молодших і забезпечених групах. Ризик госпіталізації виявився приблизно вдвічі вище у пацієнтів з індійським штамом в порівнянні з британським, при цьому ймовірність збільшувалася у пацієнтів з 5 або більше відповідними захворюваннями", — розповідають вчені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?