Ми готові до прямої конфронтації з Росією — топ-посадовець НАТО Бауер
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові до прямої конфронтації з Росією — топ-посадовець НАТО Бауер

Ми готові до прямої конфронтації з Росією — топ-посадовець НАТО Бауер
Джерело:  online.ua

Очільник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер офіційно підтвердив, що члени Альянсу готові до прямої конфронтації з Росією.

Джерело: португальська телерадіокомпанія RTP

В НАТО заявили про готовність до конфронтації з Росією

Роб Бауер запевняє, що НАТО готове до прямої конфронтації з Росією, визнаючи, що пріоритетом Альянсу є переозброєння. Він також визнає, що організація втратила монополію на військову ініціативу, - йдеться в матеріалі RTP.

Глава Військового комітету НАТО також звернув увагу на те, що в 2022 роі, під час саміту в Мадриді, реагуючи на нові провокації РФ члени блоку ухвалили рішення щодо створення чотирьох додаткових багатонаціональних бойових груп в Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині.

Це важливий сигнал Росії… Що ми готові, якщо у них з’явиться думка прийти до НАТО. І це червона лінія. Якщо є якась червона лінія – це перетин росіянами кордону нашої території, – пояснив Роб Бауер.

На переконання адмірала, цивільне промислове виробництво членів Альнсу потрібно якомога швидше переорієнтувати на військову сферу. Бауер офіційно підтвердив, що виступає за "військову економіку мирного часу".

За його словами, стратегічні цілі команди російського диктатора Володимира Путіна виходять за межі України, адже Кремль досі мріє відновити розміри колишнього Радянського Союзу.

Журналісти поцікавилися у Роба Бауера, чи не боїться НАТО ескалації війни. Адмірал відповів, що ескалацією було повномасштабне вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року, а коли Київ намагається повернути те, що належить його народу – це не ескалація.

Якщо вони (росіяни) припинять війну сьогодні, ніякої більше ескалації не буде, – наголосив очільник Військового комітету НАТО.

Що важливо розуміти, раніше Роб Бауер попереджав міжнародну спільноту, що РФ залишиться загрозою для НАТО, навіть якщо її війська зазнають поразки в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?