Ми підтримуємо Україну: США відреагували на вибухи в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми підтримуємо Україну: США відреагували на вибухи в Криму

Ми підтримуємо Україну: США відреагували на вибухи в Криму
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена нарешті відреагувала на вибухи на військовому аеродромі в Новофедорівці в Криму. Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що США підтримують зусилля України з захисту суверенітету і територіальної цілісності своєї країни, натякнувши, що саме ЗСУ завдали удару по російській авіабазі.

Джерело:"Голос Америки"

У США нарешті прокоментували вибухи на аеродромі РФ в Криму

Вказано, що американські журналісти попросили Карін Жан-П'єр нарешті прокоментувати "серію вибухів на російській авіаційній базі в Криму", а також відповісти, чи вважає офіційний Вашингтон Крим правомірною ціллю для Збройних сил України, яким Пентагон надав зброю.

Як ви знаєте, ми підтримуємо зусилля України із захисту свого суверенітету і своєї територіальної цілісності, як ми багато разів говорили. Боротьба триває на сході та південному заході країни, і ще далека від закінчення. Ми попереджали, що це може бути довга і затяжна війна. Ми і надалі забезпечуватимемо, щоб Україна могла протистояти неспровокованій агресії Росії, і це - в центрі нашої уваги… Ми будемо продовжувати підтримувати Україну в їхній боротьбі за свою свободу, в їхній боротьбі за свій суверенітет проти брутального нападу з боку Росії, - наголосила речниця Білого дому.

Що відомо про вибухи у Криму

Як уже згадувалося раніше, після обіду 9 серпня на військовому аеродромі в Новофедорівці в Сакському районі Криму пролунали вибухи. Як стверджують місцеві мешканці, вибухів було більше десяти. За 20 км від Новофедорівки "тремтіли шибки і спрацьовувала сигналізація в автомобілях". Україна заперечує свою причетність до атаки на авіабазу загарбників, однак NYT, з посиланням на свої джерела, стверджує, що удару завдали саме ЗСУ. Згідно з останніми даними російської сторони, 1 людина загинула, ще 9 постражади в результаті вибухів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?