Ми ведемо війну проти Росії: між Німеччиною та РФ спалахнув новий конфлікт
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми ведемо війну проти Росії: між Німеччиною та РФ спалахнув новий конфлікт

Ми ведемо війну проти Росії: між Німеччиною та РФ спалахнув новий конфлікт
Джерело:  online.ua

Німецька влада публічно звинуватила офіційну Москву в тому, що вона перекрутила заяву очільниці МЗС Аннелени Бербок, щоб виставити ФРН і НАТО нібито сторонами війни в Україні.

Джерело:  DW

Між Німеччиною та РФ спалахнув новий конфлікт після заяви Бербок

Як уже згадувалося раніше, під час засідання Ради Європи у Страсбурзі Бербок заявила англійською мовою: "Ми ведемо війну проти Росії, а не один проти одного". Таким чином німецька дипломатка намагался закликати Захід до єдності у боротькі з країною-агресоркою.

Після цього скандальна представниця МЗС РФ Марія Захарова почала цинічно брехати, що слова її колеги з ФРН є доказом того, що Захід веде "заздалегідь сплановану війну проти Росії".

Окрім того, з критикою на Бербок накинулися також консервативні та ультраправі політики Німеччини.

До прикладу, генеральний секретар баварського Християнсько-соціального союзу Мартін Губер звинуватив главу МЗС фрн в тому, що вона "є величезним ризиком для безпеки" країни. Співголова ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" Тіно Хрупалла навіть вимагав відсторонити її від посади.

На цей гучний скандал уже відреагував німецький уряд. Там звернули увагу на те, що заява німецької дипломатки була частиною дискусії про єдину позицію Євросоюзу, "Великої сімки" і НАТО у боротьбі з агресією РФ.

Російська пропаганда завжди хапається за заяви, фрази, позиції та погляди німецького уряду та наших партнерів і перекручує їх у власних цілях. Реагувати на це тут, на мою думку, не варто. Хто і здійснює ескалацію, то це Росія, – підкреслив речник уряду ФРН.

Він також звернув увагу на те, що згідно з міжнародним правом Німеччина не є стороною війни в Україні, і "саме в цьому контексті слід розуміти слова міністерки закордонних справ".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?