Мікрочіпи з Нідерландів в обхід санкцій продовжують потрапляти до Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Мікрочіпи з Нідерландів в обхід санкцій продовжують потрапляти до Росії

Мікрочіпи з Нідерландів в обхід санкцій продовжують потрапляти до Росії
Джерело:  online.ua

Вироблені компаніями з Нідерландів мікрочіпи в обхід західних санкцій продовжують потрапляти до РФ через посередників.

Джерело: спільне розслідування  NOS і Nieuwsuur

Що відомо про поставки мікрочіпів в обхід санкцій 

Незважаючи на жорсткі санкції, мікрочипи нідерландських компаній все одно потрапляють до Росії. Йдеться про мільйони штук від початку вторгнення в Україну до грудня включно, - йдеться у публікації за матеріалами спільного розслідування.

Зокрема, журналісти в ході розслідування отримали доступ до торгових даних, конфіденційних документів, мали розмови з представниками компаній-підрядників, урядових установ, експертами та дослідниками.

Журналісти з'ясували, що принаймні кілька сотень поставок здійснено до трьох російських компаній, пов’язаних з оборонними підприємствами.

У російській зброї також були виявлені "голландські" мікрочипи. Експорт відбувається через посередників.

Розслідувачі зауважили, що існує схема, коли невелика група китайських компаній отримує нідерландські чипи та експортує їх до РФ. Одна з таких компаній входить до санкційного списку США через поставки для російського оборонного комплексу. Незважаючи на жорсткі санкції, протягом останніх місяців не спостерігається зниження експорту.

Зазначено, що у Нідерландах діють провідні компанії в секторах напівпровідників і мікросхем, зокрема NXP і ASML.

У розслідуванні стверджується, що мікрочипи NXP нещодавно були знайдені на полі бою в Україні.

Правоохоронні органи Нідерландів затримали чоловіка за підозрою у продажі мікрочипів Росії, незважаючи на те, що це заборонено міжнародними санкціями.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?