Мінфін США вперше пояснило, хто злив плівки Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Мінфін США вперше пояснило, хто злив плівки Порошенка

Мінфін США вперше пояснило, хто злив плівки Порошенка
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів США поділилося з міжнародною спільнотою та українськими громадянами неочікуваними даними. В пресслужбі відомства повідомили, що саме нардеп-утікач Олександр Онищенко передав позафракційному депутатові Андрію Деркачу плівки з голосами, схожими на голоса колишнього українського президента Петра Порошенка та новообраного американського лідера Джо Байдена. Однак, як стверджують американські посадовці, записи перед цим були відредаговані. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Мінфіну Штатів.

За словами американських політиків, саме Онищенко, який переховується від українського правосуддя, надав аудіокопії ймовірних записів розмов між українськими та американськими чиновниками.

"Згодом Деркач опублікував плівки у період з травня до липня 2020 року для дискредитації офіційних осіб США та здійснення впливу на вибори в США", – нагадують представники Мінфіну Штатів.

В американському відомстві звертають увагу на те, що аудіозаписи Деркач отримав в зміненому варіанті, тобто їх попередньо відредагували. Окрім того, наголошується, що колишній співробітник посольства України в США Андрій Теліженко організовував зустрічі Деркачу з американцями. Зробив він це, аби сприяти поширенню неправдивих заяв про корупцію. Також влада США вирішила пояснити, як з плівками пов'язаний український депутат Олександр Дубінський.

"Дубінський, який працює разом із Деркачем в парламенті, приєднався до нього на пресконференціях, покликаних увічнити ці та інші помилкові наративи та очорнити США", – кажуть у Мінфіні.

Як уже згадувалося раніше, 11 січня американська влада ввела санкції проти нардепа Олександра Дубінського. Також під санкційний удар потрапили експомічник нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук, колишній прокурор ГПУ Костянтин Кулик, екснардеп-утікач Олександр Онищенко, а також оточення Деркача – Антон Симоненко, Андрій Теліженко, Петро Журавель. Окрім того, також санкції запровадили проти 4 сайтів "Ера-Медіа", Only News, NabuLeaks та "Скептик".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міністерство фінансів Штатів ввело потужні санкції проти українського депутата Андрія Деркача.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?