Міністри Нідерландів, Бельгії та Люксембургу терміново збираються на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністри Нідерландів, Бельгії та Люксембургу терміново збираються на Донбас

Міністри Нідерландів, Бельгії та Люксембургу терміново збираються на Донбас
Джерело:  online.ua

Очільники міністерств закордонних справ Нідерландів, Бельгії і Люксембургу відвідають Україну 6 і 7 травня та в рамках візиту прибудуть на Донбас. Цю інформацію підтвердило посольство Нідерландів в Україні.

Джерело: посольство Нідерландів в Україні

"Міністр Блок відвідає Україну 6 та 7 травня, разом із міністром закордонних справ Бельгії Софі Вільмес та міністром закордонних справ Люксембургу Жаном Ассельборном. Це - спільний візит міністрів закордонних справ країн Бенілюксу", - розповідають дипломати.

Чому міністри Нідерландів, Бельгії і Люксембургу їдуть в Україну

Головна ціль візиту дипломатів полягає у підкресленні підтримки трьома країнами суверенітету та територіальної цілісності України.

Окрім того, наголошується, що під час візиту політики планують обговорити продовження реформ в Україні.

"6 травня запланована поїздку до лінії зіткнення на сході України та зустріч з громадянським суспільством. 7 травня відбудуться зустрічі дипломатів з членами уряду, зокрема міністром закордонних справ Дмитром Кулебою",- йдеться в повідомленні.

Очільник Держдепу США Ентоні Блінкен уже прибув до Києва

Варто зазначити, що держсекретар Штатів Ентоні Блінкен пізно вночі 6 травня також прибув до Києва.

"Прибув до Києва з прагненням посилити партнерство між Україною і США. Це буде важлива можливість обговорити з нашими українськими партнерами тривалу російську агресію та наголосити на необхідності дотримання як темпів, так і зосередженості в просуванні реформ", - наголосив американский дипломат.

Що важливо розуміти, Київ стане першою європейською столицею, яку глава Держдепу відвідає з повноцінним двостороннім візитом.

Блінкен проведе переговри з українським лідером Володимиром Зеленським, очільником Кабміну Денисом Шмигалем та керівником МЗС Дмитром Кулебою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?