Міністри юстиції країн ЄС готують міжнародний трибунал для РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністри юстиції країн ЄС готують міжнародний трибунал для РФ

Міністри юстиції країн ЄС готують міжнародний трибунал для РФ
Джерело:  online.ua

Міністри юстиції країн ЄС виступили за якомога швидше притягнення військово-політичного керівництва РФ до відповідальності за злочинну війну проти України. 

Джерело:  Reuters

В ЄС готують трибунал для кремлівських військових злочинців 

Зазначається, що керівники Мін'юстів 27 країн ЄС провели зустріч у Стокгольмі напередодні річниці злочинного вторгнення армії РФ в Україну.

Абсолютно необхідно буде притягнути до відповідальності за жахливі міжнародні злочини та жорстокість того, що ми спостерігаємо в Україні… явні та очевидні військові злочини, - зазначив міністр юстиції Ірландії Саймон Харріс.

Міністри обговорили збирання доказів, а також створення нового міжнародного трибуналу для переслідування агресії Москви.

Ніхто, який вчинив такі військові злочини, не повинен піти на волю. Дуже важливо, щоб ми знайшли спосіб притягти до відповідальності відповідальних осіб, - зазначив голова Мін'юсту Швеції Гуннар Строммер.

Поки 27 країн ЄС обговорювали варіанти, словацький міністр виступив проти створення нового органу для судового переслідування, до чого закликав його бельгійський колега.

Ці акти агресії мають бути засуджені не лише європейськими країнами або Сполученими Штатами, а й переважною більшістю країн... в Африці, Латинській Америці та інших місцях, - наполягає міністр юстиції Бельгії Вінсент ван Квікборн.

Російське вторгнення забрало життя тисяч мирних жителів, зробило мільйони біженцями та перетворило міста на руїни. На думку ООН, напади на громадянську інфраструктуру України, включаючи енергетичні об'єкти, є можливими воєнними злочинами.

Щоб відшкодувати збитки, ЄС також розглядає можливість використання російських активів, заморожених відповідно до санкцій, що є ще одним складним юридичним обговоренням у п'ятницю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?