Міноборони Естонії прогнозує серйозні проблеми з мобілізацією у Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони Естонії прогнозує серйозні проблеми з мобілізацією у Росії

Міноборони Естонії прогнозує серйозні проблеми з мобілізацією у Росії
Джерело:  online.ua

Згідно з прогнозом Міноборони Естонії, у разі наступної хвилі офіційної мобілізації у Росії призвані люди будуть мати ще гіршу підготовку, ніж резервісти, які потрапили у першу хвилю. З такою заявою виступив речник відомства Тааві Лаасік.

Джерело: ERR

Нова хвиля мобілізованих в РФ буде слабшою за попередню — Естонія

Представник оборонного відомства Естонії звертає увагу на те, що наразі відсутнє офіційне підтвердження того, що команда очільника Кремля Володимира Путіна готує другу хвилю мобілізації та закриття кордонів, однак ймовірність таких кроків у будь-якому разі залишається.

Вони можуть організувати другу хвилю мобілізації, але можна припускати, що її якість буде ще гіршою, ніж першої. Водночас, важливо не забувати, що прихована мобілізація у Росії не припинялася. Лунали заяви, що цілі мобілізації досягнуто, але відповідна діяльність продовжувалася, - заявив Тааві Лаасік.

На його думку, офіційне оголошення другої хвилі мобілізації у РФ не вплине на ситуацію у Естонії, оскільки офіційна Москва наразі повністю сконцентрувалася на війна в Україні.

Як стверджує глава МЗС країни Урмас Рейнсалу, якщо нова хвиля мобілізації спровокує хвилю втікачів з країни-агресорки до естонського кордону, то офіційний Таллін не готовий впускати в країну росіян на тій підставі, що вони рятуються від мобілізації.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг попередив, що армія РФ активно готується до нового наступу на Україну.

Окрім того, він закликав міжнародну спільноту не недооцінювати вплив проведеної в РФ мобілізації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?