Міноборони Іспанії критикують через перекладачів для бійців ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони Іспанії критикують через перекладачів для бійців ЗСУ

Міноборони Іспанії критикують через перекладачів для бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

Асоціація конференц-перекладачів Іспанії (AICE) висловила публічне невдоволення тим, що Міністерство оборони країни не шукає професійних перекладачів, яких має намір найняти для бійців ЗСУ, що проходять навчання в країні.

Джерело: "ЄП"

Навколо Міноборони Іспанії виник скандал на тлі допомоги ЗСУ

Нещодавно журналістам вдалося дізнатися, що Міноборони Іспанії хоче підписати контракт на залучення перекладачів вартістю 1,2 мільйона євро. Представники AICE звертають увагу на те, що оборонне відомство країни не висуває належних вимог щодо освіти чи інших гарантій, що людина могла якісно виконати покладені на неї обов’язки.

Експерти вимагають, щоб відомство вказало, що перекладачі обов'язково мають бути ознайомлені з військовою термінологією, мати підготовку з усного послідовного перекладу, а також відповідні когнітивні, стратегічні й етичні навички.

Крім того, перекладачі та їхні керівники повинні знати про умови праці перекладачів стосовно робочого часу та перерв, які визначаються біологічними обмеженнями людського мозку щодо тривалості уваги, а також про відповідний рівень винагороди за цю надзвичайно відповідальну діяльність, – наголошують представники асоціації.

Експерти закликають Міноборони Іспанії не орієнтуватись на найнижчу ціну під час підписання контракту з перекладацьким бюро, а врахувати їхній досвід роботи та етичну відповідність.

Це єдиний спосіб забезпечити відповідність послуг усного перекладу, що надаються за державний кошт, мінімальним стандартам якості і, таким чином, дотримання права на усний переклад, викладеного в Європейській директиві 2010/64/ЄС. На жаль, зміст цієї директиви ще не був повністю перенесений в іспанське законодавство, – наголошує керівництво AICE.

Що важливо розуміти, бійці ЗСУ ще з минулого року проходять військову підготовку в Іспанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?