Міноборони Німеччини все-таки створило список танків для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Міноборони Німеччини все-таки створило список танків для України

Міноборони Німеччини все-таки створило список танків для України
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися німецьким журналістам, Міноборони ФРН ще з літа минулого року мало список танків Leopard, на підставі якого можна було б визначити машини, які потенційно можна передати Збройним силам України.

Джерело: Spiegel з посиланням на документ, що опинився у розпорядженні редакції

У Німеччини давно є список танків для України

За словами редакції видання, список різних моделей танків Leopard був підготовлений ще на початку літа 2022 року. Окрім того, наголошується, що в ньому фігурують дані станом на травень.

У списку зазначається, що у Бундесверу є загалом 312 танків Leopard 2 з різних серій, з яких 99 потрібно було ремонтувати і ще один вирішили списати.

Згідно з даними журналістів, серед решти 212 машин є моделі 2A5, 2A6, 2A7 та 2A7V, найсучаснішою вважається остання, таких у Бундесверу на час складання списку було 53 машини.

Цей список також демонструє, які моделі можна було би віддати Україні - і це 19 танків 2A5. Їх зараз використовують у тренувальних центрах для ролі танків противника, і це нібито єдине їхнє застосування, тож найпростіше було б віддати саме 2A5. 2A5, на додачу, добре підходять для "пакету" з танками Leopard від інших союзників, зокрема Польщі, у якої є дуже подібні моделі 2A4, - йдеться в повідомленні.

Редакція видання звертає увагу на те, що проблемою залишають серйозні технічні відмінності між танками, які є у Німеччини та в інших партнерів України.

Експерти звертають увагу на те, що якщо у німецьких вже переважно електронні контролери для керування баштою танка, то у багатьох інших "Леопардів" у Європі - гідравлічні.

Для постачання Україні найкраще було би, щоб це були однотипні машини - і з точки зору навчання українських військових користуватись ними, і з точки зору обслуговування та ремонту, оскільки кожна технічна відмінність між моделями ускладнює всі ці завдання, - йдеться в статті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?