Міноборони РФ прагне захопити Вугледар для конкуренції з ПВК "Вагнер"
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони РФ прагне захопити Вугледар для конкуренції з ПВК "Вагнер"

Міноборони РФ прагне захопити Вугледар для конкуренції з ПВК "Вагнер"
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Росії націлене на досягнення успіху в місті Вугледар, щоб змагатися з досягненнями приватної військової компанії "Вагнер".

Джерело: Міноборони Британії у Twitter

Названо справжню мету наступу РФ на Вугледар

За останній тиждень спроби росіян штурмувати місто Вугледар у Донецькій області сповільнилися. Це сталося після повторних, надзвичайно дорогих та невдалих атак протягом попередніх трьох місяців, - йдеться у зведенні.

Вказується, що однією з причин великих втрат Росії на цьому напрямку стало успішне впровадження Україною дистанційних протитанкових мінних систем (РААМ) у свій арсенал. РААМ є артилерійським боєприпасом, який розпорошує протитанкові міни на відстань до 17 км.

Згідно з інформацією, наданою Міністерством оборони Великобританії, в деяких випадках українські сили запускали протитанкові міни за спиною російських військ, що наступають, викликаючи сум'яття і хаос, коли російська техніка намагалася відходити.

На даний момент, єдиного помітного тактичного успіху Росії було досягнуто в районі міста Бахмут, де діє ПВК "Вагнер", що знаходяться у відкритій конфронтації з Міністерством оборони Росії.

Існує реалістична ймовірність того, що Міноборони Росії було наполегливим у своєму прагненні досягти успіху у Вугледарі, частково тому, що воно хоче, щоб його власний успіх конкурував із досягненнями "Вагнера", - додають у розвідці.

Що відомо про ситуацію в Вугледарі

Представники ISW звертають увагу на те, що ротація вирішальним чином не вплине на потужність російських військ на цій ділянці фронту.

136-та мотострілецька бригада навряд чи зможе досягти тактичних успіхів під Вугледаром, яких не змогли досягти 155-та морська піхотна бригада, 40-та морська піхотна бригада та інші російські з’єднання за кілька місяців підготовки до початку наступу на цьому напрямку, — наголошують аналітики.

Також американські експерти припускають, що на росіян очікує нова поразка, якщо вони підуть у наступ.

На думку команди ISW, головною причиною потенційного відновлення наступальних дій під Вугледаром можуть бути внутрішні процеси у Збройних силах РФ.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?