Міноборони РФ визнало загибель 63 військових через удар по Макіївці
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони РФ визнало загибель 63 військових через удар по Макіївці

Міноборони РФ визнало загибель 63 військових через удар по Макіївці
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони РФ повідомило, що у ніч на 1 січня внаслідок удару ракетами HIMARS по базі російських військових в Макіївці Донецької області загинуло 63 військових.

Джерело: Міноборони РФ

РФ підтвердила удар ЗСУ по Макіївці

Внаслідок поразки чотирма ракетами з фугасною головною частиною пункту тимчасової дислокації загинуло 63 російські військовослужбовці.

При цьому там зазначили, що нібито російська ППО збила дві ракети HIMARS.

За повідомленнями місцевих Телеграм-каналів та російських воєнкорів, ударом в ніч на 1 січня було знищено ПТУ № 19, в якому були російські війська.

Українські військові стверджували, що загинуло близько 400 російських військових. Проте остаточних цифр немає.

Варто зазначити, що цей удар викликав обурення серед деяких провоєнних російських військових коментаторів, які заявили, що це є останнім прикладом бездарності російських воєначальників у війні та нехтування життями російських солдатів.

Воєнний злочинець та терорист Ігор Гіркін підтвердив серйозність удару, написавши про «багато сотень» загиблих і поранених, але додав, що багато людей «залишилися під завалами».

Будівля ПТУ була «майже повністю зруйнована», тому що «боєприпаси, що зберігалися в тій самій будівлі», здетонували під час удару.

Деякі блогери заявили, що серед жертв у Макіївці були чоловіки з Саратовської та Самарської областей центральної Росії, які нещодавно були мобілізовані.

Нагадаємо, що у грудні ЗСУ завдали удару по готелю у Кадіївці Луганської області, де розташовувалися члени ПВК Вагнер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?