Місія МВФ відновила роботу в Україні з приводу програми stand-by
Категорія
Економіка
Дата публікації

Місія МВФ відновила роботу в Україні з приводу програми stand-by

Місія МВФ відновила роботу в Україні з приводу програми stand-by
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Представники Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду відновили роботу в понеділок, 11 січня. Експерти працюватимуть над переглядом програми формату stand-by, за якою фонд співпрацював з Києвом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За оприлюдненими даними, установа та українська влада тримають контакт з приводу останні економічних подій.

"Місія... сьогодні поновлює свою роботу зустрічами з представниками влади", - зауважили у представництві фонду.

Відзначається, що на часі обговорення заходів та реформ, які необхідні для завершення першого етапу перегляду.

Місія пішла на святкову перерву після роботи в Україні з 21 до 23 грудня.

Минулого червня керівництво МВФ узгодило введення нової програми stand-by для України. Згідно з її деталями, за півтора року офіційний Київ отримає близько 5 мільярдів доларів США, з яких оперативно виділили 2,1 мільярда.

За першим траншем рушили кілька переглядів, які мають призвести з часом до другого і третього траншів, їхні розміри сягатимуть 700 мільйонів доларів.

План перегляду програми був порушений, тож українська сторона несвоєчасно отримуватиме всі необхідні транші. За непідтвердженими даними, пауза у перегляді пов'язана з окремими рішеннями влади, які фактично завдали удару по базових принципах співпраці.

Як повідомляв ONLINE.UA, МВФ підрахував суму боргу України — протягом 15 років наша країна повинна виплатити Фонду близько 11,3 млрд доларів. У МВФ склали план-графік виплат, в якому зазначено, що у 2021 році МВФ очікує від України виплати 1,7 млрд доларів (1,155 млрд SDR). Виплати України в цьому році повинна здійснювати майже щомісяця. Перший великий платіж в розмірі 98,5 млн SDR (близько $ 142,7 млн) запланований на початок лютого 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?