Між Німеччиною та Польщею розгорівся конфлікт через танки для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Між Німеччиною та Польщею розгорівся конфлікт через танки для України

Між Німеччиною та Польщею розгорівся конфлікт через танки для України
Джерело:  online.ua

Очільниця оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн публічно звинувачує офіційну Варшаву в завищених очікуваннях, коли мовилося про круговий обмін бронетехнікою для потреб ЗСУ.

Джерело:  Spiegel

ФРН звинуватила Польщу в завищених очікуваннях щодо поставок танків

Зрештою, ми не можемо вирізати зі своїх ребер ті танки, які хочемо, — заявила німецька політикиня.

Вона почала стверджувати, що це знає й влада Польщі.

За словами Штрак-Ціммерманн, офіційна Варшава спочатку хотіла отримати компенсацію один до одного німецькими танками Leopard 2 в рамках кругового обміну – передислокації радянських танків Т-72 з Польщі в Україну.

Пізніше польські представники розраховували отримати від 44 до 58 Leopard A4, - додала представниця Бундестагу.

Уряд Німеччини, як ствержує поілтикиня, "обіцяв 20 одиниць протягом 2023 року", проте наразі тиск чиниться з боку польської влади через німецькі медіа.

Це не дуже корисно, особливо тому, що до всіх ставляться справедливо, - заявила Штрак-Ціммерманн.

Німецька політикиня закликає до прямих поставок озброєнь в Україну, включно з бойовими машинами піхоти Marder, транспортними засобами типу Fuchs і танками Leopard 2.

Фото — wikimedia.org

Це не викликає ентузіазму у канцелярії, яка хоче постачати основні бойові танки лише консультуючись із США та Францією. Але Німеччина могла б показати приклад. Україна не може чекати, поки ми тут розберемося, - наголосила представниця Бундестагу.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно очільниця МЗС ФРН не відкинула провалу так званих кругових поставок танків, про які домовилися з офіційною Варшавою, та хоче зайнятися пошуками альтернатив.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?