Міжнародний кримінальний суд відмовився розглядати скаргу Білорусі щодо агресії з боку Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

Міжнародний кримінальний суд відмовився розглядати скаргу Білорусі щодо агресії з боку Польщі

Міжнародний кримінальний суд відмовився розглядати скаргу Білорусі щодо агресії з боку Польщі
Джерело:  online.ua

Підконтрольна самопроголошеному білоруському диктатору Олександру Лукашенку Ліберально-демократична партія Білорусі наприкінці жовтня минулого року звернулась до Міжнародного кримінального суду із звинуваченнями у бік Польщі щодо підготовки до збройної агресії.

Джерело:  Zerkalo

МКС відкинув звинувачення Білорусі у підготовці Польщі до збройного нападу

Зокрема, у заяві білоруської партії до суду вказувалось, що на території Польщі формуються озброєні групи, які нібито планують вторгнення на територію Білорусі  та зміну білоруського конституційного ладу шляхом застосування збройної сили.

Достеменно відомо про розташування центрів бойової підготовки на території Польщі, де працюють не тільки польські, а й американські військові інструктори, а також фахівці інших країн Північноатлантичного альянсу НАТО, - йдеться у заяві ЛДПБ.

Однак 31 січня у відповіді Міжнародного кримінального суду йшлося про те, що звинувачення Мінська "виходять за рамки юрисдикції суду" і підстави для подальшого аналізу відсутні.

Міжнародний кримінальний суд керується Римським статутом, який наділяє його вельми конкретною і ретельно визначеною юрисдикцією та мандатом. А основна особливість Римського статуту полягає в тому, що суд може здійснювати юрисдикцію щодо осіб тільки в разі найтяжчих злочинів, які викликають стурбованість міжнародної спільноти в цілому. А саме, геноцид, злочини проти людяності та воєнні злочини. На підставі наявної на цей час інформації поведінка, описана у вашому повідомленні, мабуть, не підпадає під ці суворі визначення, - йдеться у відповіді суду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?